Marsel veda etti!

Büyük çekişmeye sahne olan maçta Boşnak rakibi Mirza Basic’e üç sette mağlup olan Marsel İlhan, Folkart İzmir Cup’a çeyrek finalde veda etti.

NTV Spor 25.09.2015 - 18:11
Marsel veda etti!

İzmir Örnekköy'deki Zübeyde Hanım Tenis Eğitim Merkezi'nde devam eden Folkart İzmir Cup ATP Challenger turnuvasında milli tenisçi Marsel İlhan, çeyrek finalde Boşnak Mirza Basic'e 6-4, 6-7, 6-3'lük skorla elenmekten kurtulamadı.

Toplam 64 bin avro ödüllü organizasyonda 1 numaralı seribaşı olarak boy gösteren Marsel, karşılaşmaya istediği başlangıcı yapamadı. 3-3'lük eşitlikle girilen yedinci oyunda servisini kırdırıp avantajı rakibine kaptıran İlhan, açılış setini 6-4 yitirdi.

Merkez kortta oynanan maçın ikinci setinde müthiş bir çekişme vardı. 11. oyunda servis kırarak 6-5 öne geçen Basic, akabindeki oyunda maç için servis attı. Bu noktada bir maç puanı yakalayan Basic'e Marsel'den izin çıkmadı. Maç puanı çevirip sette kalan Marsel, 7/3'lük tie-break'le setleri eşitledi.

Bu adreste daha önce üç defa final oynayan İlhan, final setinde 3-1 geriye düşmesine rağmen bu farkı kapattı. Ancak sekizinci oyunda Basic'ten önemli bir hamle geldi. Marsel'in servis attığı oyunu kazanarak 5-3'ü bulan dünya 148 numarası Basic, kendi servis oyununda hata yapmadı ve üçüncü seti 6-3'le alıp maçı tamamladı.

Klasmanın 84. basamağındaki Marsel, 2 saat 10 dakika süren buluşmadan yenik ayrılarak Folkart İzmir Cup'a veda ederken, Basic ise adını son dörde yazdırdı. Basic yarı finalde, Marius Copil ile Farrukh Dustov arasındaki eşleşmenin galibiyle oynayacak.

Ana tablonun beşinci gününde şu ana kadar sonuçlanan diğer tekler çeyrek finallerde favori isimler fire vermedi. Geçen yılın finalisti ve 2 numaralı seribaşı Tunuslu Malek Jaziri, Gürcü rakibi Aleksandre Metreveli'yi 6-4, 7-6 ile geçerken, turnuvanın 2011 şampiyonu ve 4 numarası Lukas Lacko da Hint Ramkumar Ramanathan'ı 6-3, 7-5'lik setlerle saf dışı bıraktı.

DOLU DOLU BİR HAFTA SONU
Folkart İzmir Cup'ta yarın (26 Eylül Cumartesi) tekler yarı finalleri ve çiftler finali gerçekleşecek. Maçların yanı sıra İranlı tenis şovmeni Mansour Bahrami, eski Faslı raket Younes El Aynaoui, eski milli futbolcu Ümit Davala ve ünlü sanatçı Behzat Gerçeker, saat 15.00'te İzmirli tenisseverlere eğlenceli bir gösteri maçı sunacak.

27 Eylül Pazar günü ise 14.00-14.30 saatleri arasında Bahrami, minik tenisçilerle özel bir çalışma yapacak. Bu aktivitenin ardından tekler finalinin heyecanı yaşanacak.

Sayfa Yükleniyor...