La Liga tarihinde ilk kez liderler!

İspanya'da 6. haftada Atletico Madrid'i 1-0 yenen Villarreal, en yakın takipçisinin bir puan önünde liderlik koltuğuna oturdu. Sarı denizaltılar, La Liga tarihinde ilk kez liderlik koltuğuna oturdu.

NTV Spor 28.09.2015 - 12:52
La Liga tarihinde ilk kez liderler!

Haftaya gol averajıyla lider giren Real Madrid, sahasında Malaga ile karşılaştı. Başkent ekibi, Galatasaray'ın eski futbolcusu Nordin Amrabat'ın 77. dakikada kırmızı kart gördüğü maçta Malaga ile 0-0 berabere kaldı.

Villarreal, konuk ettiği Atletico Madrid'i Leo Baptistao'nun 14. dakikada attığı golle 1-0 mağlup etti. Sarı denizaltılar lakaplı ekip, geride kalan 6 haftayı 5 galibiyet 1 beraberlikle tamamlarken, 16 puan topladı ve liderlik koltuğuna kuruldu. Villarreal, La Liga tarihinde ilk kez liderliğe yükseldi.

Barcelona, yıldız futbolcusu Lionel Messi'nin sakatlanarak 10. dakikada oyundan çıktığı karşılaşmada, ağırladığı Las Palmas'ı 2-1 yendi. Maçın ardından yapılan tetkiklerde sol diz bağlarında yırtık tespit edilen Messi'nin 7-8 hafta forma giyemeyeceği açıklandı.

Lige iyi bir başlangıç yapan Celta Vigo ise Eibar ile deplasmanda 1-1 berabere kaldı.

Bu sonuçlarla puanını 16'ya çıkaran Villarreal, en yakın takipçisi Barcelona'nın bir puan önünde zirveye yerleşti. Bu ikiliyi, 14'er puanı bulunan Real Madrid ve Celta Vigo izledi.

GOL KRALLIĞI
La Liga'da gol krallığı yarışında 5'er golle Real Madrid'den Karim Benzema ve Cristiano Ronaldo ile Celta Vigo'dan Nolito ilk sırayı paylaştı.

SONUÇLAR
Valencia-Granada: 1-0
Barcelona-Las Palmas: 2-1
Real Madrid-Malaga: 0-0
Villarreal-Atletico Madrid: 1-0
Sevilla-Rayo Vallecano: 3-2
Eibar-Celta Vigo: 1-1
Sporting Gijon-Real Betis: 1-2
Deportivo-Espanyol: 3-0
Getafe-Levante: 3-0
Real Sociedad-Athletic Bilbao: 0-0

7. hafta programı:
2 Ekim: Celta Vigo-Getafe
3 Ekim: Las Palmas-Eibar, Sevilla-Barcelona, Granada-Deportivo, Espanyol-Sporting Gijon, Malaga-Real Sociedad
4 Ekim: Athletic Bilbao-Valencia, Rayo Vallecano-Real Betis, Levante-Villarreal, Atletico Madrid-Real Madrid

Sayfa Yükleniyor...