Tokyo'dan 5 öneri!

Tokyo Olimpiyat Oyunları Komitesi, 2020 programına dahil edilmesi için 5 yeni spor dalı önerisi yaptı. Son kararı, Uluslararası Olimpiyat Komitesi önümüzdeki yıl verecek.

NTV Spor 28.09.2015 - 14:51
Tokyo'dan 5 öneri!

2020 Olimpiyat Oyunları'na ev sahipliği yapacak Tokyo, oyunlara dahil edilmesi planlanan 5 sporu, Uluslararası Olimpiyat Komitesi'ne sundu. Buna göre; beyzbol-softbol, karate, kaykay, tırmanış ve sörf sporları, Olimpiyat Oyunları takvimine girmek için IOC'nin onayını bekleyecek.

Değişen talimatlara göre; ev sahipliği yapacak şehirler, oyunlar için Uluslararası Olimpiyat Komitesi'ne birkaç spor dalı önerisi getirebiliyor. Öncelikli amaç; ülkede en popüler spor dallarını oyunlar programına dahil ederek, sporseverleri tribünlere çekebilmek. Ayrıca; televizyon yayınları sayesinde reklam gelirlerinin artırılması da bir diğer hedef.

Bununla birlikte oyunlar programına dahil edilecek spor dallarıyla ilgili son karar IOC'ye ait oluyor. Nitekim Tokyo 2020'de beyzbol-softbol, karate, kaykay, tırmanış ve sörf sporlarının olup olmayacağına Uluslararası Olimpiyat Komitesi karar verecek. Komite bu kararı önümüzdeki yıl Ağustos ayında oylayacak. Söz konusu 5 sporun da Olimpiyat Oyunları'nda yer alması halinde ekstradan 474 atlet mücadele edecek ve toplam 18 yeni madalya dağıtılacak.

Sayfa Yükleniyor...