Doping suçlamasına tazminat davası!

Avrupa Basketbol Şampiyonası'nda altın madalya kazanan İspanya Milli Takımı'nın yıldızı Pau Gasol'u doping yapmakla suçlayan Fransız Le Monde gazetesi ve onun blog yazarı Clement Gullet hakkında 1 milyon Euro'luk tazminat davası açılacağı duyuruldu.

NTV Spor 28.09.2015 - 19:52
Doping suçlamasına tazminat davası!

İspanyol hükümetine bağlı olan Spor Yüksek Konseyi (CSD) Başkanı Miguel Cardenal ve İspanya Basketbol Federasyonu'nun (FEB) Başkanı Jose Luis Saez'in, blog yazarı Cullet'e ve gazetesi Le Monde'e karşı dava açacağı belirtildi. İspanyol basınında yer alan haberlerde, CSD ve FEB'in Le Monde gazetesini "İspanyol sporuna karşı sistematik olarak karalama stratejisi yürütmekle" suçladıkları ifade edildi.

Avrupa Şampiyonası'nda Gasol'un dopingli oynadığı iddiasını ortaya atıldığı yazının hemen kaldırılmasını ve tekzibin yayınlanmasını talep ettiği kaydedilen CSD ve FEB'in ayrıca Gasol'un "kişisel ve ailevi özel hayatına saldırı ve sporcunun imajını kirletme" suçlarından Le Monde ve blog yazarı Gullet'ten toplamda 1 milyon Euro'luk tazminat isteyecekleri bildirildi.

Le Monde gazetesinin internetteki blog sayfasında Clement Gullet tarafından kaleme alınan yazıda Avrupa Şampiyonası'nın En Değerli Oyuncusu (MVP) seçilen İspanyol basketbolcu Gasol'un dopingle oynadığı iddia edilmişti. Şampiyonanın yarı finalinde İspanya uzatmalarda Fransa'yı 80-75 yenerek finale çıkmış ve Pau Gasol unutulmaz bir performans sergileyerek 40 sayı kaydetmişti.

 

Sayfa Yükleniyor...