"Hücumda etkili olamadık"

PTT 1. Lig'de sahasında Altınordu ile golsüz berabere kalan Kardemir Karabükspor'un teknik direktörü Hüseyin Kalpar, en hızlı oynanan, topun kendilerinde daha fazla kaldığı, pas oranının yüksek olduğu bir maç olduğunu söyledi.

NTV Spor 28.09.2015 - 22:33
"Hücumda etkili olamadık"

Kardemir Karabükspor'un teknik direktörü Hüseyin Kalpar, maçın ardından düzenlenen basın toplantısında, rakibin kendi alanında kapanacağını bildiklerini ve bunun çalışmasını da yaptıklarını belirtti.

Kapalı defansı veya orta sahayı geçebilecek üretkenlik içerisinde olamadıklarını ifade eden Kalpar, "Bunun da sebebi bana göre ofansif yönde yeteri kadar etkili olamayışımız. İlk yarıda rakibe net pozisyonlar verdik, gol de yiyebilirdik. İkinci yarının son dakikalarında vermiş olduğumuz bir pozisyon var. Mağlup da olabilirdik galip de gelebilirdik. Ancak berabere biten bir maç, dolayısıyla futbolda bu tür sonuçlar vardır" diye konuştu.

Bu tür sonuçları istenmeseler de kabullenme mecburiyetinde kaldıklarını vurgulayan Kalpar, "Çok mutlu etmiyor ama yapılabilecek de bir şey yok. Bu kaybetmiş olduğumuz puanları inşallah başka maçlarda telafi ederiz. Giren oyuncular daha faydalı olsun istiyoruz ama zaman zaman oluyor zaman zaman olmuyor. Bunu da kabul etmek gerekir. Hepsi Kardemir Karabükspor'un oyuncuları, hepsinden faydalanmaya çalışıyoruz" dedi.

EROĞLU: MAÇA İYİ BAŞLADIK
Altınordu Teknik Direktörü Hüseyin Eroğlu ise kazanmak için geldiklerini ancak beraber kaldıklarını kaydetti.

Kardemir Karabükspor'un gücünü bildiklerini, kendilerinin de genç bir takım olduğunu anlatan Eroğlu, "Geçen hafta Alanyaspor galibiyeti hem ligde moral hem oyun anlamında bir şeyler kattı bize. Önemli olan bu haftaya taşımaktı. Maça iyi başladık, maçın ilk 20 dakikasında belki 4-0'ı yakalayabilirdik, çok pozisyona girdik. Ancak o dakikadan sonra Kardemir Karabükspor topla fazla oynayınca savunma yapma durumunda kaldık" ifadelerine yer verdi.

İkinci yarıya iyi başladıklarını, 10 kişi kaldıktan sonra dengelerin değiştiğini belirten Eroğlu, "Birinci bölge savunmasını daha çok yapmaya başladık. Bütün futbolcularım mücadeleye yüreklerini koydular. 10 kişiyken bile en az 3 tane yüzde 100 gol pozisyonumuz var. Bunları değerlendirebilseydik belki 3 puanla dönecektik. Bütün futbolcularımı kutluyorum. Kardemir Karabükspor şampiyonluğa oynayan bir takım, biz de genç bir takımız. Futbol oynamaya çalışıyoruz. Sahada hep futbolun güzelliklerini ortaya koymaya çalışıyoruz. Bugün de berabere bitti, iki takımı da tebrik ediyorum" dedi.

Sayfa Yükleniyor...