"Birinciliği hak ettik"

A Milli Kadın Voleybol Takımı Antrenörü Ferhat Akbaş, Avrupa Voleybol Konfederasyonu (CEV) tarafından düzenlenen Kadınlar Avrupa Şampiyonası B Grubu son maçında ev sahibi Belçika'yı güzel bir oyun sonunda yendiklerini belirterek, grupta birinci olmayı hak ettiklerini söyledi.

NTV Spor 28.09.2015 - 23:48
"Birinciliği hak ettik"

Belçika'nın Anvers kentinde oynanan maçın ardından değerlendirmede bulunan Akbaş, bundan sonraki hedeflerinin yarı final olduğunu ifade etti.      

Ev sahibi Belçika'ya karşı çok iyi bir oyun ortaya koyduklarına işaret eden Akbaş, "Çok mutluyuz, bütün oyuncularımızı kutluyorum. İnanılmaz bir motivasyon, taktik ve disiplinle oynadık. Bu galibiyeti ve grupta birinciliği hak ettik. Umarım madalya için yolumuza bu şekilde devam ederiz. Artık gruplardan sonra karşımıza kim gelirse gelsin fark etmez. Elimizden gelen en iyi oyunu oynayıp, madalya için mücadele edeceğiz. Rakibin ismi önemli değil, bundan sonra bizim mücadelemiz önemli. Hedefimiz her zaman dediğimiz gibi madalya kazanmak ama adım adım bakmak lazım olaya. Tek maç üzerinde oynanacak bundan sonra, oldukça zorlu geçecektir. Herkes yarı finale adını yazdırmak istiyor. Hollanda'ya gitmek istiyoruz" dedi.

Milli oyuncu Neriman Özsoy ise Belçika karşısında antrenörlerinin verdiği taktiği iyi sahaya yansıttıklarını dile getirdi.
      
Belçika karşısında sergiledikleri oyunu oynamaları halinde her takımı yenebileceklerini kaydeden Neriman, "Bugün turnuva başından bu yana en iyi oyunumuzu oynadığımızı düşünüyorum. Bütün ekibi kutluyorum. Önceden konuştuğumuz taktikleri sahaya çok güzel yansıttık. O yüzden çok rahat bir maç oldu. Belçika kötü kaybetti ama iyi bir takım" diye konuştu.
      
Çeyrek finalde Almanya'yla karşılaşacaklarını tahmin ettiğini ifade eden Neriman, "İnşallah önümüzdeki maçı kazanıp yarı finale adımızı yazdırmak istiyoruz. Herkesi yenmek zorundasınız bundan sonra öyle takım seçme lüksünüz yok. Ancak bence Almanya favori. Almanya'yı bekliyoruz. Bizim iyi oynamamız lazım. Böyle oynadığımız sürece her takımı yenebilecek güçteyiz" dedi.

Sayfa Yükleniyor...