Çanlar şimdi de onun için çalıyor!

FIFA’daki yolsuzluk soruşturmasının yankıları sürüyor. Geçtiğimiz hafta İsviçre başsavcılığının Sepp Blatter hakkında soruşturma başlatmasının ardından, FIFA Etik Komitesi’nin Michel Platini hakkında bir rapor hazırladığı belirtiliyor.

NTV Spor 29.09.2015 - 09:54
Çanlar şimdi de onun için çalıyor!

FIFA'daki yolsuzluk soruşturması, Mıchel Platini'nin de başını ağrıtacağa benziyor. Geçtiğimiz hafta FIFA Başkanı Sepp Blatter hakkında bir naklen yayın ihalesine fesat karıştırdığı gerekçesiyle soruşturma başlatan İsviçre Başsavcılığı, dosyada Platini ile bir suçlamaya da yer vermişti. Dosyadaki raporda; Blatter'in 2011 yılında Michel Platini'ye usulsüz olarak 2 milyon İsviçre Frangı ödediği suçlaması da yer alıyor.

İddianın ardından bir açıklama yapan Michel Platini, bu parayı 1999-2002 yılları arasında FIFA'daki görevi nedeniyle aldığını söylese de bu ödemenin neden dokuz yıl sonra yapıldığını açıklayamamıştı.

İngiltere'nin saygın gazetelerinden Guardian, tüm bu gelişmelerin ardından FIFA bağımsız etik komitesi de konuyla ilgili araştırma başlattığını öne sürdü. Gazete, komitenin Blatter ve Platini'ye görevlerinden el çektirip, açığa alabileceğini iddia etti. FIFA Etik Komitesi'nin böyle bir karar alması halinde Michel Platini'nin FIFA başkan adaylığı da düşecek.

Sayfa Yükleniyor...