ManU 110 hafta sonra!

İngiltere Premier Lig'de üst üste ikinci mağlubiyetini alan Manchester City zirvedeki yerini kaybederken, Manchester United sahasında Sunderland'i 3-0 yenerek 110 hafta sonra liderlik koltuğuna oturdu.

NTV Spor 29.09.2015 - 11:45
ManU 110 hafta sonra!

Lige fırtına gibi başlayan ve kalesinde gol görmeden ilk beş haftayı galibiyetle kapatarak zirveye yerleşen Manchester City, Londra ekipleri karşısında aldığı üst üste iki mağlubiyetin ardından liderliği Manchester United'a kaptırdı.

Beşiktaş'ın eski teknik direktörü Slaven Bilic'in çalıştırdığı West Ham United'a geçen hafta sahasında yenilerek namağlup unvanını kaybeden Manchester ekibi, bu hafta da Tottenham Hotspur deplasmanından ağır bir yenilgiyle döndü.

Yeni transferi De Bruyne'nin 25. dakikada attığı golle konuk ekibin 1-0 öne geçtiği mücadelenin ilk yarısı 45. dakikada Dier'in golüyle 1-1 berabere tamamlandı. İkinci yarının başında Alderweireld ve Kane'nin golleriyle üstünlüğü yakalayan Tottenham, Lamela'nın 79. dakikada golüyle sahadan 4-1 galip ayrıldı.

Ligde 24 yaş ortalamasıyla en genç takım olan Tottenham Hotspur, 1962 yılında 4-2 mağlup ettiği güçlü rakibinin bileğini 53 yıl sonra yine dört gollü farklı bir skorla bükmeyi başardı.

Premier Lig'de 13 şampiyonluk yaşayan Alex Ferguson'un ayrılmasından sonra zor günler geçiren Manchester United, puan cetvelinde son sırada yer alan Sunderland'i Old Trafford Stadı'nda 3-0 yenerek iki yıl aradan sonra ilk kez zirveye yerleşti.

İlk yarının uzatma dakikalarında Depay ile öne geçen "Kırmızı Şeytanlar", Rooney ve Mata'nın golleriyle üç puana uzandı. İngiltere Milli Takımı'nda bu ay 50. golünü atarak bu alanda rekor kıran Rooney, ligde de 11 maçlık gol suskunluğunu bozdu.

Vatandaşı Dick Advocaat'ın çalıştırdığı takımlara karşı 9 maçtır galip gelemeyen Hollandalı teknik direktör Louis van Gaal, bu maçta istediğini alan taraf oldu. Van Gaal, Advocaat'a karşı son galibiyetini Ajax'ı çalıştırdığı dönemde PSV Eindhoven'ı 1-0 yenerek 1995 yılında almıştı.

BILIC'İN ÖĞRENCİLERİ NORWICH CITY'E TAKILDI
Arsenal, Liverpool ve Manchester City deplasmanlarında aldığı galibiyetlerle spor basını ve kamuoyunun gündemine yerleşen Hırvat teknik adam Bilic'in çalıştırdığı West Ham United, üç maçlık galibiyet serisinin ardından sahasında Norwich City ile 2-2 berabere kaldı.

Brady ve Redmand'ın golleriyle iki kez geriye düşen Londra temsilcisi, önce Sakho ile beraberliği yakalarken uzatma dakikalarında Kouyate'nin golüyle bir puana razı oldu.

Şampiyonlar Ligi'nde Maccabi Tel Aviv ve Londra derbisinde Arsenal'ı yenerek taraftarlarının yüzünü güldüren son şampiyon Chelsea, bu kez Newcastle United deplasmanında puan kayıplarına bir yenisini ekledi.

Portekizli teknik adam Jose Mourinho'nun hiç maç kazanamadığı St James Park Stadı'ndaki mücadelede Perez ve Wijnaldum'un golleriyle 2-0 geriye düşen Chelsea, maçın bitimine 11 dakika kala ikinci yarıda oyuna giren Ramires ve Willian'ın golleriyle başkente bir puanla döndü.

Ev sahibi ekip ligdeki ilk galibiyetini alma şansını kaçırırken, federasyon tarafından Gabriel'e yaptığı hareket nedeniyle üç maçtan men edilen Diego Costa bu karşılaşmada forma giymedi.

Ligde son dört haftayı iki mağlubiyet ve iki yenilgiyle kapatan Liverpool, sahasında Aston Villa'yı Milner ve Sturridge'in golleriyle 3-2 yenerek galibiyet özlemine son verdi.
 
GOL KRALLIĞI
Leicester City'nin 28 yaşındaki forveti Jamie Vardy, altı golle krallık yarışında ilk sırada yer alıyor.

Bu futbolcuya beşer golle Callum Wilson (AFC Bournemouth) ve Riyad Mahrez (Leicester City), dörder golle de Graziano Pelle (Southampton), Bafetimbi Gomis (Swansea City), Romelu Lukaku (Everton) ve Odion Ighalo (Watford) izliyor.

SONUÇLAR
Watford - Crystal Palace : 0 - 1
Leicester City - Arsenal : 2 - 5
Liverpool - Aston Villa : 3 - 2
Manchester United - Sunderland : 3 - 0
Newcastle United - Chelsea : 2 - 2
Southampton - Swansea City : 3- 1
Stoke City - Bournemouth : 2 - 1
Tottenham Hotspur - Manchester City : 4 - 1
West Ham United - Norwich City : 2 - 2
West Bromwich Albion - Everton : 2 - 3

8. HAFTANIN PROGRAMI
3 Ekim Cumartesi : Crystal Palace - West Bromwich, Aston Villa - Stoke, Bournemouth - Watford, Manchester City - Newcastle, Norwich - Leicester, Sunderland - West Ham, Chelsea - Southampton,
4 Ekim Pazar : Everton - Liverpool, Arsenal - Manchester United, Swansea - Tottenham.

Sayfa Yükleniyor...