"Hata yapan özür dilemesini bilecek"

Samsunspor'un teknik direktörü Ümit Özat, Kasımpaşa-Çaykur Rizespor maçının ardından canlı yayında özür dileyen hakem Deniz Çoban ile ilgili, "Deniz Çoban bence Türk futbolunda bir milattı. Kimsenin başaramadığını başardı. Örnek olmasını diliyorum" dedi.

NTV Spor 29.09.2015 - 21:39
"Hata yapan özür dilemesini bilecek"

Nuri Asan Tesisleri'nde basın toplantısı düzenleyen Samsunspor Teknik Direktörü Ümit Özat, Deniz Çoban'ın Kasımpaşa-Çaykur Rizespor maçının ardından yaptığı açıklamalar hakkında konuşarak, şunları kaydetti:
     
"Hiçbir hakem art niyetli değil. Türkiye'de her kaybedenin bahanesi hakem oluyor ama ben kazanırken yeri geliyor hakemi eleştiriyorum. Hata aramak isteyen önce kendine bakacak. Biz bu kadar işin içinde hakemlerle uğraşırsak, kendi hatalarımızı göremeyiz. Hakemler de insan, onlar da hata yapacak. Dışarıdan hakem mi getireceğiz. Bu anlamda Deniz Çoban'ı da bir kez daha kutluyorum. Kimse bu özveriyi, sağduyuyu ve cesareti gösteremezdi. Bence bir ilki yaptı. Bence sadece Deniz Çoban'ın değil, her maçtan sonra antrenörler nasıl basın açıklaması yapıyorsa hakemlerinde basın toplantısı yapıp, maçı değerlendirmesi lazım. Deniz Çoban bence Türk futbolunda bir milattır. Kimsenin başaramadığını başardı. Örnek olmasını diliyorum."

"MİLLİ TAKIM ARASINA MORALLİ GİRMEK İSTİYORUZ"
Samsunspor'un ligin lideri olduğunu hatırlatan Özat, Gaziantep Büyükşehir Belediyespor'u yenerek, milli takım arasına moralli girmek istediklerini dile getirdi.
     
Özat, lige iyi başladıklarını anlatarak, "İnşallah bu hafta taraftarımızın desteğiyle stadımızın da dolmasıyla Gaziantep Büyükşehir Belediyespor maçını galibiyetle geçip, milli takım arasına moralli bir şekilde girmek istiyoruz. Bunu yapacak gücümüz ve kalitemiz de var. Cumartesi günü kaldığımız yerden devam edeceğiz" diye konuştu.
     
Özat, rakiplerinin az gol yediğine vurgu yaparak, "Biz de en fazla gol atan takımız. Bunlar bir maç için ölçü olamaz. Az gol yemek ölçü değildir. Biz hücum ve ofansif oynamayı seven bir takımız. Önde basmayı seven bir takımız. Her şeyin bir ilki vardır. Günün birinde onlar da yenilecek. Biz de yenileceğiz. Önümüzde 28 kocaman hafta var. Her maça final olarak bakıyoruz"  ifadelerini kulandı.
     
Öte yandan kırmızı-beyazlı ekip, teknik direktör Ümit Özat yönetiminde Nuri Asan Tesisleri'nde taktik ağırlıklı bir antrenman yaptı. Sakatlığı bulunan Taha Yalçıner takımdan ayrı çalışırken, izinli olan Kone çalışmaya katılmadı.

Sayfa Yükleniyor...