Devler Ligi'nde gecenin görünümü!

Avrupa futbolunun kulüp düzeyindeki en önemli organizasyonu UEFA Şampiyonlar Ligi'nde grup aşamasının 2. haftası, E, F, G ve H gruplarında oynanan 8 maçla başladı.

NTV Spor 29.09.2015 - 23:58
Devler Ligi'nde gecenin görünümü!

E Grubu'na 3 puanla başlayan tek ekip Bayer Leverkusen ile ilk haftayı beraberlikle kapatan Barcelona'nın karşılaşmasında gülen taraf, ev sahibi Barcelona oldu. Alman kulübü, yaklaşık 2 ay sahalardan uzak kalacak yıldız futbolcusu Messi'den yoksun sahaya çıkan Barcelona karşısında Papadopoulos'un 22. dakikadaki golüyle 1-0 öne geçti. Fakat Katalan ekibi, Sergi Roberto'nun 80 ve Suarez'in 82. dakikada attığı gollerle maçı 2-1 kazanmayı başardı.

Gruptaki diğer mücadelede BATE, konuk ettiği Roma'yı Stasevich ve Mladenovic'in (2) golleriyle 3-2 yenerek, 3 puanla tanıştı. 3-0 geriye düşen Roma'nın gollerini ise Gervinho ve Torosidis kaydetti.

F Grubu'nda ilk haftayı kayıpsız geçen takımların mücadelesinde Bayern Münih, Dinamo Zagreb'i ağırladı. Bayern Münih, son haftaların formda golcüsü Lewandowski'nin 3 gol atarak, hat-trick yaptığı maçtan 5-0 galip ayrıldı. Bayern'in diğer golleri Douglas Costa ve Götze'den geldi.

Arsenal ile Olympiakos arasındaki gol düellosunu, 3-2'lik skorla konuk ekip Olympiakos kazandı. Olympiakos, zorlu Londra deplasmanında gruptaki ilk galibiyetini elde etti, Arsenal ise 2. maçında da puan alamadı.

Porto da eski teknik direktörü Jose Mourinho'nun çalıştırdığı Chelsea'yi konuk ettiği G Grubu maçını 2-1 kazandı. Porto'ya galibiyeti getiren golleri 39. dakikada Andre ve 52. dakikada Maicon kaydetti.

Sezon başında Real Madrid'den Porto'ya transfer olan İspanyol kaleci Casillas, "Devler Ligi"nde 152. maçına çıktı ve turnuva tarihinde en çok forma giyen oyuncu unvanını paylaştığı vatandaşı Xavi'nin önüne geçti.

UEFA Şampiyonlar Ligi 2. hafta maçlarının ilk gününde alınan sonuçlar şöyle:

Barcelona - Bayer Leverkusen: 2-1
BATE - Roma: 3-2
Bayern Münih - Dinamo Zagreb: 5-0
Arsenal - Olympiakos: 2-3
Maccabi Tel-Aviv - Dinamo Kiev: 0-2
Porto - Chelsea: 2-1
Lyon - Valencia: 0-1
Zenit - Gent: 2-1

Sayfa Yükleniyor...