BGD'de bir imza daha!

Kadınlar Basketbol Süper Ligi'nin yeni ekibi Basketbolu Geliştirenler Derneği, ABD'li oyuncu Alex Bentley ile sözleşme imzaladı.

NTV Spor 30.09.2015 - 11:25
BGD'de bir imza daha!

BGD'den yapılan açıklamada, WNBA ekiplerinden Connecticut Sun'da oyun kurucu olarak görev yapan ve daha önce anlaşmaya varıldığı duyurulan Alex Bentley'nin, kulüp icra kurulu üyesi Nuri Sayılı'nın da katıldığı törende sözleşme imzaladığı bildirildi.

Bu transferle takımlarının daha da güç kazandığını belirten Nuri Sayılı, "Hızlı oyuna çok uygun olan Bentley, skorerliğinin yanında aynı zamanda çok iyi bir savunmacı. Bu özellikleri ile önümüzdeki sezon belirlediğimiz hedeflere ulaşma yolunda takımımızın önemli bir parçası olacak. BGD'nin yeni sezonda başarılı olması için, maddi manevi tüm imkanlarımızı seferber ettik. Bentley, önemli oyuncularımızdan birisi olacak" ifadelerini kullandı.

Yeni transfer Bentley ise BGD forması giyecek olmaktan dolayı mutluluk duyduğunu kaydederek, "Hafif  bir sakatlığım var. Onu atlattıktan sonra takımımın başarısı için tüm gücümle çalışacağım. Bir an önce sahaya dönmem için herkes seferber olmuş durumda. Yöneticilerimin, antrenörlerimin bana gösterdiği bu sıcak ilginin karşılığını mutlaka vereceğim" değerlendirmesinde bulundu.

Bentley, geçen sezon Fransa'da Tarbes formasıyla ligde 17,2 sayı, 1,9 top çalma, 2,2 ribaunt ve 3 asist, WNBA'de de Connecticut Sun'la 14,7 sayı, 2 ribaunt, 2 asist ve 1,9 top çalma ortalamalarıyla oynadı.

Sayfa Yükleniyor...