Kara Kartal'dan ilk kayıp!

Beşiktaş, UEFA Avrupa Ligi H Grubu'nun ikinci haftasında konuk ettiği Portekiz temsilcisi Sporting ile 1-0 geriye düştüğü maçta 1-1 berabere kalarak, grupta ilk kez puan kaybetti.

NTV Spor 01.10.2015 - 22:30
Kara Kartal'dan ilk kayıp!

Son haftalarda aldığı başarılı sonuçlarla dikkati çeken ve Spor Toto Süper Lig'de lider durumda bulunan Beşiktaş, Atatürk Olimpiyat Stadı'nda konuk ettiği Sporting ile 1-1 berabere kaldı.

Karşılaşmaya iyi başlayan taraf olan ve ilk 45 dakikada etkili bir performans ortaya koyan Portekiz temsilcisi, 16. dakikada Bryan Ruiz'in kaydettiği golle soyunma odasına 1-0 önde girdi.

İkinci yarıya oyuncu değişikliğiyle başlayan ve bu yarıda çok daha üstün bir futbol sergileyen Beşiktaş, rakibi karşısında aradığı beraberlik golünü 61. dakikada Gökhan Töre'yle buldu: 1-1.

Maçın kalan bölümünde iki takımın atakları da skoru değiştirmedi ve karşılaşma 1-1 berabere sona erdi.

H Grubu'ndaki ilk maçında deplasmanda Arnavutluk temsilcisi Skenderbeu'yu 1-0 yenen Beşiktaş, aldığı bu sonuçla ikinci hafta sonunda puanını 4'e yükseltti ve grupta ikinci sırada yer aldı.

İlk maçında sahasında Rusya'nın Lokomotiv Moskova takımına 3-1 kaybeden Sporting ise Beşiktaş karşısında gruptaki ilk puanını aldı.

GÖKHAN TÖRE BU SEZONKİ İKİNCİ GOLÜNÜ ATTI
Beşiktaşlı futbolcu Gökhan Töre, Sporting karşısında bu sezonki 2. golünü attı.

Karşılaşmanın 61. dakikasında Jose Sosa'nın asistinde skora dengeyi getiren golü atan Gökhan Töre, Avrupa kupalarındaki 18. maçında 5. golünü kaydetmiş oldu.

Siyah-beyazlı futbolcu, bu sezon daha önce de ligde oynanan Gençlerbirliği maçında takımının tek golünü atmış ve bu gol 3000. gol olarak kulüp tarihine geçmişti.

TOLGA ZENGİN'DEN TEOFİLO'YA GEÇİT YOK
Beşiktaş'ın tecrübeli kalecisi Tolga Zengin, Sporting karşısında Trabzonspor'dan eski takım arkadaşı Teofilo Gutierrez'e gol izni vermedi.

Sporting formasıyla Beşiktaş'a karşı maça 11'de başlayan Kolombiyalı futbolcu, oyunda kaldığı süre içinde girdiği gol pozisyonlarında bordo-mavili ekipte birlikte forma giydiği siyah-beyazlı kaleciyi geçemedi.

Tolga Zengin, özellikle ilk yarıda ve ikinci yarının başında yaptığı kurtarışlarla alınan bir puanda önemli rol oynarken, Teofilo Gutierrez, 69. dakikada yerini Islam Slimani'ye bıraktı.

İKİNCİ YARIYA DEĞİŞİKLİKLE BAŞLADI
Beşiktaş, Sporting karşısında ikinci yarının başında oyuncu değişikliğine gitti.

Siyah-beyazlı takımın teknik direktörü Şenol Güneş, ikinci devrenin başında Necip Uysal'ın yerine Oğuzhan Özyakup'u sahaya sürdü.

Siyah-beyazlı takım, Oğuzhan Özyakup'un oyuna girişiyle daha hareketli bir görüntüye kavuşurken, siyah-beyazlı futbolcu da görev yaptığı 45 dakikada iyi bir performans ortaya koydu.

Kara Kartallar'da ayrıca, 68. dakikada Jose Sosa'nın yerine Cenk Tosun, 90+1. dakikada da Ricardo Quaresma'nın yerine Kerim Frei oyuna dahil oldu.

8. RESMİ MAÇINDA DA GOL ATTI
Beşiktaş, Sporting karşısında bu sezonki 8. resmi maçında da gol attı.

Siyah-beyazlı takım, bu sezon ligde 6, UEFA Avrupa Ligi'nde de 2 karşılaşmaya çıkarken, bu mücadelelerin hepsinde gol sevinci yaşadı.

Beşiktaş, söz konusu 8 maçta 18 kez rakip fileleri havalandırırken, kalesinde ise 8 gol gördü.

ATATÜRK OLİMPİYAT STADI'NDAKİ 3. BERABERLİK
Beşiktaş, Avrupa kupalarında Atatürk Olimpiyat Stadı'nda oynadığı 9. maçından beraberlikle ayrıldı.

Sporting ile 1-1 berabere kalan siyah-beyazlı takım, İkitelli'deki statta üçüncü kez rakipleriyle yenişemedi. Yaptığı 9 maçın 5'ini kazanan Kara Kartallar, Atatürk Olimpiyat Stadı'nda sadece bir yenilgi aldı.

Beşiktaş, bu maçlarda 12 gol atarken, kalesinde ise 7 gole engel olamadı.

Sayfa Yükleniyor...