"İki maç dengeleri değiştirecek"

Beşiktaş Teknik Direktörü Şenol Güneş, 1-1'lik Sporting maçını değerlendirirken, "Rakibin sert, tempolu oyununa ayak uyduramadık. Galip de gelebilirdik ama maçın hakkı beraberlikti. Bundan sonraki iki maç dengeleri değiştirecek" dedi.

NTV Spor 01.10.2015 - 22:54
"İki maç dengeleri değiştirecek"

Beşiktaş Teknik Direktörü Şenol Güneş, 1-1'lik Sporting maçını yorumlarken, "Maçı kazanabilirdik de kaybedebilirdik de. Rakibin güçlü olduğunu biliyorduk. Oyunu kontrol edip ikinci yarı sonuca gitmeyi düşündük. Ama golü yedik. Savunmada iyi değildik. Rakibin oynamasına yardımcı olduk. Bu bizi düşündüğümüz oyunun gerisine itti. Rakibin sert, tempolu oyununa ayak uyduramadık. Hakeme ve sertliğe ayak uydurana kadar 30 dakika geçti. Oyuna baktığımız zaman başka gol de yiyebilirdik. İkinci yarı üstünlük bizdeydi. Maçın hakkı beraberlikti. Rakibimiz iyi bir takım. İyi pres yapıyorlar, bizim için iyi bir sınav oldu. Sert ve agresif oyuna ayak uydurabileceğimizi gördük. Bir kaç pas tercihimizi iyi yapsaydık, galip de gelebilirdik" dedi.

Maçın 1-1 bitmesini hem kendilerinden hem de onlardan kaynaklandığını vurgulayan Güneş, "Sporting, ne yaptığını bilen, sert savunma yapan, aynı zamanda iyi top yapan bir takım. Atiba kaleciye pres yaparken oradan gelen top gol oldu. Araya atılan toplar etkili oldu. Orayı hep eksik yaptık. İlk yarıda iyi değildik, ikinci yarı hemen herkes iyi oynadı. Şu çıktı, bu girdi demek istemiyorum. Necip de iyi oynadı. Savunmayı iyi yapıp hızlı çıkmayı düşünürken, beklemediğimiz bir şey oldu ve gol yedik, bu da işleri tersine çevirdi" diye konuştu.

"FİZİK OLARAK EZİLMEDİK"
Saha içinde oyuncuların oynadığı oyunun kalitesinin üst seviyeye çıkması için zamana ihtiyaçları olduğunu vurgulayan Güneş, "Bunlar süreç ve bunu yaşayacağız. Çok olumsuz bakmıyorum. Bu maçla birlikte 2. iddialı maç oynadık. Fizik olarak ezilmedik. İlk yarıda hatalarımız vardı. Kora kor bir oyun oldu. Kartlık pozisyon vardı. Hakem kötü diyemem. Futbol bu. Sertliği de onun içinde olacak" dedi.

Lokomotiv Moskova, Sporting ve kendilerinin bu yarışta kafa kafaya gittiklerini kaydeden Şenol Güneş, "Sporting, Avrupa Ligi'ndeki ilk maçında da da oyuna hakimdi. Ama kaybetti. Bundan sonraki iki maç tamamen dengeleri değiştirecek" ifadelerini kullandı.

Sayfa Yükleniyor...