Minik tenisçilerle buluştu

Dünya sıralamasında 84 numarada yer alan Belçikalı tenisçi Ruben Bemelmans, Ağrı Kupası Tenis Turnuvası'nda 10 yaş Türkiye Tenis Şampiyonu Mehmet Semih Aslan ile gösteri maçı yaptı.

NTV Spor 04.10.2015 - 12:33
Minik tenisçilerle buluştu

Dünya sıralamasında 84. sırada yer alan Belçikalı tenisçi Ruben Bemelmans, Profesyonel Tenisçiler Birliği Challenger Tur takviminde yer alan Ağrı Kupası Tenis Turnuvası'nda oynayacağı final maçı öncesi minik sporcularla bir araya geldi.

Ağrı İbrahim Çeçen Üniversitesi Tenis Kortları'nda düzenlenen etkinlikte, Bemelmans 10 yaş Türkiye Tenis Şampiyonu Ağrılı küçük tenisçi Mehmet Semih Aslan ile gösteri maçı yaptı.

Bemelmans, seri başı olarak katıldığı ve tek erkeklerde finale yükseldiği Ağrı Kupası Tenis Turnuvası'nı değerlendirdi.

Turnuvanın ilk kez düzenleniyor olmasına rağmen başarılı bir organizasyon olduğunu ifade eden Bemelmans, şunları söyledi:

"Ağrı şu ana kadar çok güzel gidiyor ama rakımdan dolayı çok kolay değil. Bin 600 metre de top oynuyoruz, bu yüzden top uçuyor sürekli ama organizasyon çok iyi güzel, kortlar harika. İnsanlar çok arkadaş canlısı ve sıcak kanlı. Turnuvanın iyi geçmesi için çok yardımcı oluyorlar."

Bemelmans, gösteri maçı yaptığı Mehmet Semih Aslan'dan da övgüyle bahsederek, şöyle devam etti:

"Türk tenisçiler içinde şu an sadece Marsel İlhan dünyada ilk yüzde bulunuyor ama bu çocuk gerçekten de yetenekli. Eğer çalışmaya devam ederse ve tenisten zevk alırsa belki ilerde bir gün Marsel gibi olabilir. Ağrı'nın da sosyo ekonomik durumunun çok iyi olmadığını biliyoruz. Türkiye Tenis Federasyonu'nun bu turnuvayı Ağrı'ya alması hem ilginç hem de ilgi çekici. Çünkü tenisin çok fazla popüler olmadığı bir yerde bu turnuvayı düzenlenmesi bizim için de ilginç bir deneyim."

"ÇOK ŞANSLI HİSSEDİYORUM"
Turnuvada aynı zamanda top toplayıcı olarak görev yapan Aslan ise turnuva sayesinde başta Ruben olmak üzere önemli sporcuları izleme fırsatı bulduklarını ifade ederek, "Bu oyuncuları izlemek bize çok şey kattı. Onlar gibi böyle uluslararası turnuvalarda oynamak istiyorum. Ruben ile beraber raket sallamak da çok büyük bir mutluluk, iyi bir şans. Kendimi çok şanslı hissediyorum" dedi.

"İYİ BİR FIRSAT OLDU"
Türkiye Tenis Federasyonu Ağrı İl Temsilcisi Fırat Balkis de bir ATP Challenger turnuvasının Ağrı'da düzenlenmesinin, buradaki genç tenisçiler, öğrenciler için büyük bir şans olduğunu belirterek, şunları söyledi:

"Özellikle Ruben'in ve milli takımın buraya gelmesi hepsi ile tanışma fırsatı bulmaları, hepsini izlemeleri bizim için çok büyük bir şans. Umarım ileride çocuklarımız onlar gibi uluslararası düzeyde iyi bir yere gelir ve Türk milli takımında bizim buradan çıkan çocuklar o bayrağı sırtlarına alır ve başarıya gider."

Sayfa Yükleniyor...