Zafer Kipkemoirotich ve Jebesa'nın!

42 kilometrelik 10 bin dolar ödüllü Turkcell Gelibolu Maratonu'nda, erkekler kategorisinde birinciliği Kenyalı Kipkemoirotich, kadınlarda ise Etiyopyalı Jebesa kazandı.

NTV Spor 04.10.2015 - 14:21
Zafer Kipkemoirotich ve Jebesa'nın!

Çanakkale Savaşları'nın 100'üncü yılı etkinlikleri kapsamında Turkcell firmasının ana sponsorluğunda düzenlenen maraton, Gelibolu Yarımadası'nda yapıldı.

Tarihi yarımadada, yabancı atletlerin de yer aldığı maraton, halk koşusu dahil 4 kategoride gerçekleştirildi.

Organizasyonda, 146 sporcu 42 kilometrelik maratona, 571 sporcu 21 kilometrelik yarı maratona, 336 sporcu 10 kilometrelik koşuya, 434 kişi de halk koşusuna katıldı.

Birincinin 10 bin, ikincinin 5 bin, üçüncünün ise 3 bin dolar para ödülü kazandığı 42 kilometrelik maratonu, erkeklerde 2 saat 24 dakika 39 saniyelik derecesiyle Kenyalı Benard Kipkemoirotich ilk sırada bitirdi. Bu etapta ikinciliği 2 saat 25 dakika 38 saniye ile Bekir Karayel, üçüncülüğü ise Etiyopyalı Assefa Argachew Tola elde etti. Kadınlarda 2 saat 43 dakika 7 saniye ile Etiyopyalı Maime Feyisa Jebesa birinci, 2 saat 49 dakika 15 saniye ile Rusya'dan Yulta Smirnova ikinci, 2 saat 59 dakika 18 saniye ile Senem Eser üçüncü oldu.

Yarı maratonda ilk üçer sırayı, erkeklerde Tsedat Abeje Ayana, Gojjam Belayineh Ayaye ve Johannis Bekele Jida, kadınlarda Risper Chebet, Meseret Kitata Tolwak ve Denbeli Chefo Shuke aldı.

Etkinliğin 10 kilometrelik maraton etabında erkeklerde birinciliği Ahmet Tek, ikinciliği Murat Yılmazer, üçüncülüğü Darragh Flynn kazandı. Kadınlar yarışını ise Kumsal Pınargözü, Emel Öznur Tellici, Buse Aygün, ilk üç sırada bitirdi.

Kipkemoirotich, gazetecilere yaptığı açıklamada, Türkiye'de mutlaka tekrar koşacağını belirterek, birinciliği kazanmasından duyduğu memnuniyeti dile getirdi.

Sayfa Yükleniyor...