Ağrı'da zafer Dustov'un!

Ağrı İbrahim Çeçen Cup ATP Challenger turnuvasında mutlu sona ulaşan isim, Özbek tenisçi Farrukh Dustov oldu.

NTV Spor 04.10.2015 - 17:04
Ağrı'da zafer Dustov'un!

Türk Ekonomi Bankası sponsorluğunda bu sene ilki gerçekleşen toplam 42500 avro ödüllü Ağrı İbrahim Çeçen Cup ATP Challenger turnuvasında 29 yaşındaki Özbek raket Farrukh Dustov, şampiyonluğu kucakladı.
 
Dünya sıralamasının 153. basamağında oturan Dustov, 6 numaralı seribaşı olarak katıldığı turnuvada sırasıyla Avusturyalı, Litvanyalı, Boşnak ve Rus rakiplerini eledikten sonra finalde 8 numara Hint Saketh Myneni ile karşı karşıya geldi.
 
80 dakika süren ve 11 ace kaydettiği mücadelede Myneni'yi 6-4, 6-4'lük skorla yenen Dustov, Ağrı İbrahim Çeçen Cup'ın ilk şampiyonu olarak kayıtlara geçti. Hafta boyunca set kaybetmeyerek kariyerinin beşinci Challenger zaferine uzanan Dustov, 6150 avro para ödülünün yanı sıra 90 ATP puanının da sahibi oldu.
 
FAVORİ EKİP ZİRVEDE

Zorlu organizasyonun çiftler kategorisinde ise 1 numaralı seribaşı ikili Rus Konstantin Kravchuk ve Ukraynalı Denys Molchanov sevindi. Final maçında Rus Alexandr Igoshin ile Belaruslu Yaraslav Shyla'nın kurduğu takımı 6-3, 7-6 ile geçen Kravchuk/Molchanov, kariyerlerine Ağrı'da yeni bir birincilik daha ekledi.
 
Ağrı İbrahim Çeçen Cup'ta dereceye giren tenisçilere ödüllerini, Ağrı Valisi Musa Işın, Ağrı İbrahim Çeçen Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Yücel Ünal, Türkiye Tenis Federasyonu Başkanı Cengiz Durmuş, Ağrı Gençlik Hizmetler ve Spor İl Müdürü Aziz Sinan Alp takdim etti.

Sayfa Yükleniyor...