Mesut tek başına yıktı

İngiltere Premier Ligi’nde Arsenal, Manchester United’ı 19 dakikada üç golle ezip geçerken Mesut Özil 74 saniyede bir gol, bir asistle yıldızlaştı.

NTV Spor 04.10.2015 - 19:52
Mesut tek başına yıktı

Arsenal, İngiltere Premier Ligi'nde haftaya lider başlayan Manchester United'ı 3-0 mağlup etti.

Son beş maçında dördüncü galibiyetini elde eden Manchester United, ilk golü 6. dakikada buldu. Aaron Ramsey'nin uzun pasında Mesut Özil ceza sahasında topu kale ağzına çıkarttı.

Arsenal'in Şilili yıldızı Alexis Sanchez nefis bir topuk vuruşuyla kaleci David De Gea'yı avladı. Bu golden 74 saniye sonra Daley Blind'tan rahat sıyrılan Theo Walcott'un pasında Mesut Özil farkı ikiye yükseltti.

19'da Alexis Sanchez, yine Theo Walcott'un asistinde kendisinin ikinci Arsenal'in ise üçüncü golünü kaydetti.

45'te Darmian'ın pasıyla buluşan Anthony Martial, Per Mertesacker'den sıyrıldı. Genç Fransız yıldızın nefis şutunu Arsenal kalecisi Petr Cech de aynı güzellikte çıkarttı.

68'de Çek kaleci, kendisiyle karşı karşıya kalan Bastian Schweinsteiger'den erken
davranarak bir gole daha engel oldu. 90+2'de Alex Oxlade Chamerlain'in aşırtma vuruşunda top üst direkten geri geldi.

ARSENAL 14 YIL SONRA
Arsenal, Manchester United karşısında Kasım 2001'den bu yana ilk kez bir maçta üç gol buldu. Kırmızı-şeytanlar, 1993'te Premier Ligi adını almasından bu yana ilk defa ilk 19 dakikada kalesinde üç gol gördü.

Karşılaşmanın yıldızı Mesut Özil, Premier Lig'de dördüncü kez bir karşılaşmayı bir gol, bir asistle tamamlamayı başardı.

Bu sonuçla Manchester City 18 puanla yeniden liderlik koltuğuna oturdu. Geçen haftayı lider tamamlayan Manchester United 16 puanla averajla Arsenal'in ardından üçüncü sıraya düştü.

Sayfa Yükleniyor...