Koltuk için 3 aday!

Liverpool yeni menajer arayışına başladı. Brendan Rodgers’ın yerine en güçlü aday; Borussia Dortmund'un eski çalıştırıcısı Jurgen Klopp. Carlo Ancelotti ve Frank de Boer de adaylar arasında yer alıyor.

NTV Spor 05.10.2015 - 10:55
Koltuk için 3 aday!

Brendan Rodgers'ın görevine son verilmesinin ardından Liverpool'un başına kimin geçeceği tartışmaya açıldı. İngiliz basını ve bahis şirketlerine göre, koltuk için en kuvvetli aday; Jurgen Klopp. Borussia Dortmund ile 2 lig şampiyonluğu yaşayan Alman teknik direktör, sarı-siyahlıları 2012-2013 sezonunda Şampiyonlar Ligi finaline taşıdı. Geçtiğimiz sezonun tamamlanmasıyla Borussia Dortmund'daki görevinden ayrılan ve 1 yıl dinlenmek istediğini açıklayan Klopp, daha önce verdiği röportajlarda İngiltere'de takım çalıştırmanın hayallerini süslediğini dile getirmişti.

Jurgen Klopp'un ardından Liverpool'un menajer koltuğu için gündeme gelen bir diğer isim; Carlo Ancelotti. İlk sezonunda Real Madrid'i Şampiyonlar Ligi şampiyonluğuna taşıyan Ancelotti, kupasız geçen yılın ardından eflatun-beyazlı ekiple yollarını ayırdı. Daha önce İngiltere'de Chelsea'nin başında görev yapan Ancelotti, Londra ekibine 2009-2010 sezonunda lig ve federasyon kupası şampiyonlukları yaşattı.

Klopp ve Ancelotti ile birlikte Ajax çalıştırıcısı Frank de Boer'in adı da Liverpool ile anılıyor. 2010'dan bu yana Amsterdam ekibinin başında bulunan Frank de Boer, Ajax ile Hollanda Ligi'ne damgasını vurdu ve üst üste 4 şampiyonluk kazandı. De Boer yönetimindeki Ajax, geçtiğimiz sezonu PSV Eindhoven'in ardından ikinci sırada tamamladı.

Sayfa Yükleniyor...