UEFA'dan Platini'ye tam destek!

UEFA İcra Kurulu, UEFA Başkanı ve FIFA Başkan Yardımcısı Michel Platini'ye 90 gün futboldan men cezası verilmesi sonrasında, yerine başkan vekili atamama kararı aldı. Kurul, 15 Ekim'de Nyon'da olağanüstü toplanacak.

NTV Spor 08.10.2015 - 21:10
UEFA'dan Platini'ye tam destek!

UEFA'dan yapılan yazılı açıklamada, UEFA İcra Kurulu'nun Platini'nin arkasında olduğu ve şu an başkan vekili atamaya gerek duymadığı bildirildi.

UEFA İcra Kurulu'nun, İsviçre'nin Nyon kentinde bulunan genel merkezinde 15 Ekim'de olağanüstü toplantı yapacağı, aynı gün 54 UEFA federasyonu temsilcisinin de Nyon'da bir araya geleceği kaydedildi.

Açıklamada, "UEFA İcra Kurulu, en kıdemli UEFA Başkan Yardımcısı'nın, başkanlık pozisyonunu doldurmasına şimdilik gerek duymadı" denildi.

Kurulun, acilen tüm adımları atarak, FIFA Etik Kurulu kararını temyize götürüp ismini temize çıkaracağını düşündüğü Platini'ye güvendiği ve arkasında olduğu belirtildi.

FIFA Etik Kurulu, bugün FIFA Başkanı Sepp Blatter, UEFA Başkanı ve FIFA Başkan Yardımcısı Michel Platini ile FIFA Genel Sekreteri Jerome Valcke'ye 90 gün futboldan men cezası vermişti.

Açıklamada, verilen 90 günlük men cezalarının 45 günü aşmayacak şekilde uzatılabileceği de belirtildi.Blatter, Platini ve Valcke, bu süre içinde ulusal ve uluslararası düzeyde hiçbir futbol organizasyonunda yer alamayacak.

Sayfa Yükleniyor...