Markovic ve Tosic tepki çekti!

Arnavutluk'u deplasmanda 2-0 yenen Sırbistan'ın Türkiye'de forma giyen iki oyuncusu tepki topladı. Fenerbahçe'de oynayan Markovic, "Kosova Sırbistan'ındır" mesajıyla tepki çekerken; Beşiktaş'ta oynayan Dusko Tosic ise takımının 2. golünün ardından Sırp radikal milliyetçilerinin işaretini yaptı.

NTV Spor 09.10.2015 - 12:21
Markovic ve Tosic tepki çekti!

Fenerbahçe'nin Liverpool'dan kiralık olarak kadrosuna kattığı Sırp futbolcu Markovic'in sosyal medyadan yaptığı "Kosova Sırbistan'dır" paylaşımı büyük tepki çekti.

Fenerbahçe'nin İngiltere Premier Lig takımlarından Liverpool'dan kiralık olarak kadrosuna kattığı Sırp futbolcu Lazar Markovic, sosyal medyadan yaptığı paylaşımla tepki çekti.

Sakatlığı nedeniyle Sırbistan Milli Takımı'nın kadrosundan çıkarılan Markovic'in, ülkesinin Arnavutluk ile oynadığı maç öncesinde sosyal medya hesabından Kosova'yla ilgili paylaşım yapıldı.

Sırbistan Bayrağı üzerine Sırpça "Kosova Sırbistan'dır" yazısının bulunduğu görselin paylaşımı, Türk kullanıcılardan tepki gördü.

TOSIC'TEN ÇETNİK SELAMI

Aynı maça 65. dakikada oyuna giren ve 2. goldeki asistin sahibi Beşiktaş'ın Sırp oyuncu Dusko Tosic ise Çetnik selamı yaptı. Beşiktaş taraftarı Tosic'in bu harekatına sosyal medyadan tepki gösterdi.

Çetnik selamı nedir?
Radikal milliyetçi Sırpların kullandığı işaret ilk olarak 2. Dünya Savaşı'nda ortaya çıkan Çetnik selamı, 1992'deki Bosna savaşında da gündeme gelmişti. Bazı katliamların da sorumlusu Sırp milliyetçilerinin Çetnik selamı yapmaları dikkat çekmişti.

Sayfa Yükleniyor...