"İstediğimiz oyunu sahaya yansıtamadık"

2016 Avrupa Futbol Şampiyonası Elemeleri A Grubu karşılaşmasında A Milli Takım'a kendi evinde 2-0 yenilen Çek Cumhuriyeti'nin teknik direktörü Pavel Vrba, istedikleri oyunu sahaya yansıtamadıklarını söyledi.

NTV Spor 11.10.2015 - 00:52
"İstediğimiz oyunu sahaya yansıtamadık"

Müsabaka sonrası gerçekleştirilen basın toplantısında açıklamalarda bulunan Pavel Vrba, ilk yarıda daha dengeli bir futbol ortaya koyduklarını belirterek, "İkinci yarı başladığında 2-3 pozisyon yakaladık ama olumlu sonuçlanmadı. Penaltıdan yediğimiz gol sonrası Türkiye, tecrübesiyle maçı istediği gibi sonuçlandırdı" diye konuştu.

Türkiye'yi ilk maçta 2-1 yendiklerinin hatırlatılması üzerine Vrba, "Türkiye, buradaki maçta daha başarılıydı ve biz ise ilk maçtan çok daha kötü oynadık" derken, "Belki bugün başarılı bir günümüz değildi. Güçlü bir rakiple karşılaştık ve istediğimiz pozisyonları bulamadık" ifadelerini kullandı.

Oyuncusu Filip Novak'ın ilk golde penaltıya neden olduğu, ikinci golde ise adamını kaçırdığı belirtilip, bu futbolcunun penaltı kararının yanlış olduğu şeklinde bir demeç verdiğinin aktarılması üzerine Çek teknik adam, "Penaltı, hakem düdüğü çaldığı zaman penaltıdır. Değerlendirme yapmak istemiyorum. Yediğimiz ikinci golde ise Novak alanı daha iyi kapatmalıydı. İlk defa bu kadar zorlu bir maça çıktığı için kendisini affedebilirim ama beni daha çok kızdıran, hücuma yeterli katkıyı yapmamış olmasıdır" değerlendirmesinde bulundu.

Vrba ayrıca, müsabakayı izlemeye gelen Türk futbolseverlerin çokluğuyla ilgili bir soruya ise, "Bu benim için de bir sürpriz oldu ama atmosfer gerçekten çok güzeldi" diyerek sözlerini tamamladı.

Sayfa Yükleniyor...