"Yıllık 4 milyon euro kazanıyor"

Danimarka basını, bu sezon başında Fenerbahçe'ye transfer olan Simon Kjaer'in, sarı-lacivertli kulüpten yıllık 4 milyon euro alacağını iddia etti.

NTV Spor 12.10.2015 - 00:00
"Yıllık 4 milyon euro kazanıyor"

Danimarka Milli Takımı'nın en çok para kazanan futbolcularını açıklayan Ekstrabladet gazetesi, Kjaer'in, listenin ilk sırasında yer aldığını yazdı.

Gazete, 26 yaşındaki savunma oyuncusunun Lille'den Fenerbahçe'ye transfer olurken yıllık 4 milyon euroya imza attığını ve Danimarka Milli Takımı'nın en çok para kazanan futbolcusu olduğunu savundu.

Simon Kjaer ise konuya ilişkin gazeteye yaptığı açıklamada, Fenerbahçe ile iyi bir sözleşme imzaladığını belirterek, "Her zaman birileri bu kadar paraya değer mi diye tartışabilir. Bu cevaplaması zor bir soru ancak sözleşmemdeki rakam, satış fiyatımla da bağlantılı'' ifadelerini kullandı.

Fenerbahçe ile her maça kazanmak için çıktığını anlatan Kjaer, "Bir saniye bile aldığım parayı düşünmüyorum, çünkü sahada yaptıklarımın bununla alakası yok" değerlendirmesinde bulundu.

Fenerbahçe Futbol AŞ, Kjaer'in transferi sırasında Borsa İstanbul'a gönderilen ve Kamuyu Aydınlatma Platformu'nda yer alan açıklamasında, bu oyuncunun bonservisi için 7 milyon 650 bin euro ödeneceğini açıklamış, futbolcuyla imzalanan sözleşmenin maddi detaylarına değinilmemişti.

Gazetenin haberine göre, Danimarka Milli Takımı'nın en çok para kazanan futbolcuları şöyle:

Futbolcu             Takım        Yıllık ücret (Euro)

Simon Kjaer          Fenerbahçe   4 milyon

Nicklas Bendtner     Wolfsburg    3 milyon

Christian Eriksen    Tottenham    2,7 milyon

Kasper Schmeichel    Leicester City  2,7 milyon

Michael Krohn-Dehli  Sevilla      1,9 milyon


 

Sayfa Yükleniyor...