Bir taşla kuş sürüsü!

Bugün İzlanda’yı yenersek, Kazakistan da kazanırsa en iyi üçüncü oluyoruz. Bu olmasa da, alınacak 3 puan bizi play-off’ta seribaşı yapabilir.

NTV Spor 13.10.2015 - 00:07
Bir taşla kuş sürüsü!

EURO-2016 elemelerinin son gününde üç grupta 9 maç oynanacak. Türkiye'nin yer aldığı A Grubu'ndaki üç maç da bizi çok yakından ilgilendiriyor. Üçünden de çıkacak sonuçlar EURO-2016 Avrupa Futbol Şampiyonası'na gidişimizi etkileyebilir.

YENİLMEZSEK ÜÇÜNCÜYÜZ
Bu gece İzlanda'ya kaybetmezsek, Hollanda Çek Cumhuriyeti'ni yense bile biz üçüncü oluyoruz çünkü puan eşitliğinde ikili averajdaki üstünlükle Portakallar'ı geride bırakıyoruz. EURO-2016 için play-off bile oynayamadığımız tek olasılık İzlanda'ya yenilmemiz ve Hollanda'nın kazanması.

GALİBİYET ÇOK DEĞERLİ
Beraberlik bile play-off'u garantilememizi sağlasa da, İzlanda karşısında alınacak bir galibiyet çok değerli. Çünkü bu maçı kazanırsak en iyi üçüncü olma olasılığımız doğuyor. Dün İspanya'ya yenilen Ukrayna 6 takımlı gruplarda sonuncularla oynanan maçların puanlarının taşınmadığı “Üçüncüler Sıralaması”na 13 puanla geldi. Macaristan'ın 15 puanı var. Grubumuzdaki sıralama son gün değişmezse Türkiye kazansa bile bu sıralamaya 12 puan taşıyabilecek. Ama Kazakistan, Letonya'yı yener ve böylece Letonya sonuncu olursa bizim iki galibiyetimiz değil, iki beraberliğimiz devre dışı kalacak. Ve 16 puanla en iyi üçüncü olarak play-off oynamadan finallere gideceğiz.

İzlanda'yı yenersek, finallerin kurasına da 4 yerine, 3. torbadan girebiliriz. Bugünkü 3 puanla UEFA Milli Takımlar sıralamasında İzlanda, Galler, Arnavutluk ve Kuzey İrlanda'yı geçeceğiz. Play-off oynayacak İrlanda, Norveç, Slovenya, İsrail/Kıbrıs RK'nin de (play-off'taki performanslarına bağlı olarak) puan olarak altımızda kalma ihtimalleri var.
 
PLAY-OFF'TA NASIL SERİBAŞI OLURUZ?
Play-off'a girersek, Macaristan en iyi üçüncü olarak doğrudan finallere gidiyor. Play-off'a kalması garanti olan ülkeler şöyle: Ukrayna, İrlanda, Slovenya, İsveç, Danimarka. B Grubu'ndan Bosna, İsrail veya Kıbrıs RK; H Grubu'ndan Hırvatistan veya Norveç gelecek. Bu takımlardan Ukrayna, İsveç ve Danimarka'yı İzlanda'yı yensek de geçemiyoruz. Hırvatistan ve Bosna'yı da öyle... Son maçta üç puan alırsak İrlanda'yı geçiyoruz. Dolayısıyla play-off'ta seribaşı olmamız için B Grubu'nda Bosna üçüncü olmayacak; H Grubu'nda Hırvatistan Norveç'i geçecek; biz de İzlanda'yı yeneceğiz.

 

Sayfa Yükleniyor...