Şampiyonlar Kupası Fenerbahçe'nin!

Voleybolda, Bayanlar Spor Toto Şampiyonlar Kupası'nı, NTV Spor ve NTVSpor.net'ten canlı yayınlanan maçta VakıfBank'ı 3-2 mağlup eden Fenerbahçe Grundig kazandı. Sarı lacivertliler bu kupayı üçüncü kez müzesine götürdü.

NTV Spor 14.10.2015 - 20:05
Şampiyonlar Kupası Fenerbahçe'nin!

Türkiye Voleybol Federasyonu (TVF) tarafından TVF Başkent Salonu'nda düzenlenen kupada, geçen sezonun lig şampiyonu Fenerbahçe Grundig ile Türkiye Kupası finalisti VakıfBank karşı karşıya geldi.

Fenerbahçe Grundig, servis ve smaçlarıyla Polen'in yıldızlaştığı ilk sette, rakibine oranla üstün bir oyun sergiledi. Sarı-lacivertli ekip, 1. teknik molayı 8-5, 2. teknik molayı ise 16-10 üstün geçerek, seti 25-20 aldı: 1-0.

İkinci sete daha organize hücumlarla başlayan VakıfBank, ilk teknik molayı 8-7 önde tamamladı. Oldukça iyi savunma yapan Fenerbahçe Grundig karşısında sayı üretmekte zorlanan VakıfBank, 2. teknik molaya da 16-15 üstün girdi. File önünde iyi kapanan ekip, son bölümde Gözde ve Rasic ile farkı açarak seti 25-19 önde bitirdi ve setlerde skoru eşitledi: 1-1.
     
Üçüncü sette 4-1 geriye düşen Fenerbahçe Grundig, çabuk toparlandı. VakıfBank, eşitliği yakalayan (5-5) rakibi karşısında, köşelerden etkili hücum yaparak yeniden öne geçti. İlk teknik molayı 8-6, 2. teknik molayı ise 16-9 önde geçen VakıfBank, seti 25-17 alarak 2-1 öne geçti.

Molayı iyi değerlendiren Fenerbahçe Grundig, 4. sete daha iyi başladı. İlk teknik molayı 8-5 önde geçen sarı-lacivertli takım, plaselerden rahat sayılar buldu. Savunmada açıklar veren VakıfBank, farkı eritmeyi başaramadı ve set 25-14 Fenerbahçe Grundig'in üstünlüğüyle bitti: 2-2.
     
Son set uzun rallilerle başladı. Fenerbahçe Grundig, Kim ve Kübra, VakıfBank ise Bosetti ve Rasic ile etkili olurken, saha değişimine, 8-6 Fenerbahçe Grundig'in üstünlüğüyle girildi. Farkın kapanmasına izin vermeyen sarı-lacivertli ekip seti 15-8 alarak maçtan 3-2 galip ayrıldı.
     
Fenerbahçe Grundig böylece, 2009 ve 2010 yıllarının ardından kupayı 3. kez müzesine götürdü.

TVF Başkent Salonu'nun çevresinde yoğun güvenlik önlemleri alınırken, takımlar sahaya "Terörü Lanetliyoruz" ve "Başımız Sağolsun" yazılı pankartlarla çıktı.

Fenerbahçe Kulübü Başkanı Aziz Yıldırım ile Asbaşkanlar Mithat Yenigün ve Nihat Özbağı, karşılaşmayı, TVF Asbaşkanları Mehmet Akif Üstündağ ve Mustafa Ekşi ile birlikte, protokol tribününden takip etti.

Sayfa Yükleniyor...