Ali Gürbüz transfer oldu

650 ve 651. Tarihi Kırkpınar Yağlı Güreşleri'nde başpehlivan olan Ali Gürbüz, Muratpaşa Belediyespor Kulübü ile 4 yıllık sözleşme imzaladı.

NTV Spor 15.10.2015 - 12:13
Ali Gürbüz transfer oldu

650 ve 651. Tarihi Kırkpınar Yağlı Güreşleri'nde başpehlivan olan ve doping kullandığı gerekçesiyle bir süredir güreşemeyen Ali Gürbüz, Muratpaşa Belediyespor'a transfer oldu.

Muratpaşa Belediyesi'nde düzenlenen imza törenine Gürbüz ile belediye başkanı Ümit Uysal katıldı. Uysal, burada yaptığı konuşmada, Gürbüz'ün seçkin ve son derece üstün bir sporcu olduğunu söyledi.

Herkesin gönlünde taht kurmuş Gürbüz'ün kişiliği, karakteri ve sporcu ahlakıyla özel biri olduğunu dile getiren Uysal, "Kendisinin Türkiye, Antalya ve Muratpaşa'da Anadolu'nun eşsiz ve özel sporu yağlı güreşe hizmet edebilmesi için gerekli imkanları kulübümüz sağlayacaktır. Buna katkı sağlayabilirsek ne mutlu bize" diye konuştu.

Uysal, toplumların da insanlar gibi özel hassasiyetleri ve hobileri olduğunu dile getirerek, yağlı güreşin Antalya'da halkın en sevdiği sporların başında geldiğini ifade etti.

Yağlı güreşin sadece Anadolu'da var olduğuna işaret eden Uysal, "Yağlı güreş, dünya kültür mirasına hediye edebileceğimiz belki de çok az sayıda şeyden bir tanesidir. Ali Gürbüz'ün Muratpaşa Belediyespor'un bir sporcusu olmasından büyük onur duyuyoruz. Hep beraber insanımıza, bu spora hizmet edecek olmaktan heyecan duyuyoruz" dedi.

Uysal, Recep Gürbüz Güreş Merkezi'nin ilk kısmının önümüzdeki hafta hizmete gireceğini, onun oğlu Ali Gürbüz'ün orada çalışmasından gurur duyacaklarını dile getirdi.

KIRKPINAR BAŞPEHLİVANI OKULU'NUN TRANSFERİ
Gazetecilerin, bu yılın Kırkpınar başpehlivanı Orhan Okulu'nun Döşemealtı Belediyespor'a transfer olmasıyla ilgili sorusu üzerine Uysal, Okulu'nun çok özel ve seçkin bir sporcu olduğunu belirtti.

Ümit Uysal, Okulu'ya destek sağlamaktan büyük onur duyduklarının altını çizerek, "Döşemealtı Belediyemizle anlaşmayı tercih etti. Amatör sporlarda 24 yaşını doldurmuş sporcular, başka bir kulüpte çalışmalarını sürdürmek konusunda tek başlarına tercihte bulunabiliyorlar. Orhan kardeşimiz böyle bir karar aldı. Biz de buna saygı duyduk. Döşemealtı Belediye Başkanımız da zaten bu spora önem veren değerli bir başkanımızdır. Aramızda hiçbir sıkıntı yoktur" değerlendirmelerinde bulundu.

 

Sayfa Yükleniyor...