"Bu aralar süre almaya başladım"

Roma'da forma giyen Salih Uçan, takımıyla maçlarda süre almaktan duyduğu memnuniyeti dile getirerek, performansını ileri taşımak istediğini söyledi.

NTV Spor 18.10.2015 - 00:04
"Bu aralar süre almaya başladım"

Olimpiyat Stadı'nda Roma'nın ligin 8. haftasında Empoli'yi 3-1 yendiği maçın ardından, karşılaşmada yaklaşık 25 dakika süre alan Salih Uçan, Türk basın mensuplarının sorularını yanıtladı.
     
Karşılaşmadaki performansı ve takımının gidişatı sorulan Salih Uçan, "Çalışmalarım devam ediyor her zaman tabii ki daha da çok oynamak istiyorum. Bu aralar süre almaya başladım. İyi gidiyor benim için. Oynadığım sürelerde takımımız da galip geliyor. Bu da beni mutlu ediyor. Performansımı da gittikçe ileriye taşımak istiyorum" diye konuştu.
     
Bugünkü müsabakada 25 dakika görev aldığını, bir başka maçta daha uzun ya da daha kısa oynayabileceğini, hatta ilk 11'de başlama görevi de alabileceğini dile getiren Salih Uçan, "Ne kadar oynarsam benim için o kadar iyi" dedi.
     
Antrenman ile maç oynama performansı arasındaki farklılığa dikkati çeken ve şu anda herhangi bir sakatlığı olmadığını belirten genç orta saha oyuncusu, "Antrenmanla fiziki performansını bir yere kadar getirebilirsin ama sürekli 90 dakika oynayan bir oyuncu olsam fiziki performansımı en yüksek seviyeye taşıyabilirim" ifadelerini kullandı.
     
Salih Uçan, 2016 Avrupa Şampiyonası finallerine katılacak Türk Milli Takımı kadrosunda olması için maçlarda oynaması gerektiğine vurgu yaparak, bununla birlikte Türkiye Futbol Direktörü Fatih Terim ile sürekli görüştüklerini söyledi.
     
ROMA'NIN DURUMU
Roma'nın bu sezon güçlü bir takım kurduğunu kaydeden Salih Uçan, "Bu yıl iyi oyuncular geldi. İtalya'da şampiyon olmak kolay değil. Biz de bu sene güçlü bir takım olduk. Takım olarak hedefimiz şampiyonluk" diye konuştu.
     
Salih Uçan, şampiyonluk yolundaki rakiplerini de şöyle değerlendirdi:
     
"Diğer takımlar da güçlü, biz de güçlüyüz. Juventus'u biliyoruz. Dört senedir üst üste şampiyon oluyorlar. Bu sene evimizde onlara karşı iyi bir galibiyet aldık. Geçen sene Inter kötü gidiyordu, bu sene ise iyi başladılar. Fiorentina zaten her sene ilk 5'in içinde bitiriyordu, bu sene de iyi gidiyorlar. Biz de onların arasında şampiyonluk şansı en yüksek olanlardan biriyiz."
     
Öte yandan, Fenerbahçe Kulübü Başkanı Aziz Yıldırım'ın şike davasında beraat etmesi hakkında ne düşündüğü de sorulan Salih Uçan, "Başkanımız ve yargılanan herkes adına sevindirici bir haber. Beni de sevindirdi" yanıtını verdi.

Sayfa Yükleniyor...