Favoriler fire vermedi!

Kadın Tenisçiler Birliği tarafından düzenlenen WTA Finalleri'ndeki Kırmızı Grup'un son maçlarında, Flavia Pennetta'yı yenen Maria Sharapova ve Simona Halep'i mağlup eden Agnieszka Radwanska yarı finale çıktı.

NTV Spor 29.10.2015 - 16:55
Favoriler fire vermedi!

Singapur'un ev sahipliğinde kadınlar dünya sıralamasının ilk 8 basamağındaki tenisçileri karşı karşıya getiren WTA Finalleri'nin 5. günü, Kırmızı Grup'ta oynanan 3. ve son karşılaşmalarıyla tamamlandı.

Turnuvaya kadar sakatlıklar yüzünden 3 ayı aşkın süre tenisten uzak kalan Rus Maria Sharapova, 2015 ABD Açık'ta kariyerinin ilk grand slam zaferine ulaşan İtalyan Flavia Pennetta'yı, 7-5 ve 6-1'lik setlerle 2-0 mağlup etti ve gruptaki 3. maçından da galip ayrıldı.

Grubu lider bitiren 3 numaralı seribaşı Sharapova, adını yarı finale yazdırdı. Daha önce sezon sonunda tenisi bırakmayı düşündüğünü ancak emekliliğini 2016 Rio Olimpiyatları'nın sonuna erteleyebileceğini açıklayan 7 numaralı seribaşı Pennetta ise elendi.

Beş numaralı seribaşı Polonyalı Agnieszka Radwanska da 1 numaralı seribaşı Rumen Simona Halep'i 2-0 (7-6, 6-1) yendi. Radwanska, Sharapova'nın Pennetta'yı 2-0 ile geçmesi sayesinde grupta 2. sırayı aldı ve son 4'e kaldı. Geçen yıl final oynayan Halep, turnuvaya veda etti.

Beyaz Grup'un yarınki son maçlarında Garbine Muguruza ile Petra Kvitova ve Angelique Kerber ile Lucie Safarova karşılaşacak.

Sayfa Yükleniyor...