"G.Saray camiası bu takımla gurur duymalı"

Spor Toto Basketbol Ligi'nin 4. haftasında sahasında Fenerbahçe'yi 80-63 mağlup eden Galatasaray Odeabank'ın başantrenörü Ergin Ataman, derbide bir basketbol takımının yapabileceği her şeyi yaptıklarını ve camianın bu takımla gurur duyması gerektiğini söyledi.

NTV Spor 02.11.2015 - 22:18
"G.Saray camiası bu takımla gurur duymalı"

Derbinin ardından düzenlenen basın toplantısında konuşan Galatasaray Odeabank'ın başantrenörü Ergin Ataman, maça hem hücumda hem de savunmada üstünlük kurarak başladıklarını ve olağanüstü bir mücadele gösterdiklerini ifade etti.

Tecrübeli çalıştırıcı, Fenerbahçe'nin ikili oyunlardaki zafiyetlerini bildiklerini ve oyun kuruculara ikili sıkıştırmalar yaptıklarını belirterek, "Maça iyi başladık ancak boş atışları kaçırdık. Takımım bu akşam olağanüstü mücadele etti. Galatasaray camiası bu takımla gurur duymalı. Oyuncularım bir basketbol takımının yapabileceği her şeyi yaptı. Ali Muhammed ve Bogdanovic'e ikili sıkıştırma uyguladık. Rakibimiz 4 gün önce Real Madrid'i yenmiş bir takım" değerlendirmesinde bulundu.

Salondaki atmosferde değinen Ataman, "Müthiş bir atmosfer vardı. Derbi maçları ezeli rekabetin olduğu maçlardır. Seyircimiz taşkınlık yapmadı. Tüm taraftarlarımızı kutluyorum" dedi.

Basın mensuplarının McColum ile ilgili soruları üzerine Ergin Ataman, "McColum'u daha yeni tanıyoruz. Takımda bir görev dağılımı yaptık. Onu daha çok oyunun sıkıştığı anlarda kenardan oyuna getiriyoruz çünkü çok skorer bir oyuncu. Anadolu Efes karşılaşmasından daha iyi bir maç çıkardı. Takıma takviye düşünmüyoruz. Bizim için çok güzel bir geceydi" ifadelerini kullandı.

Galatasaray Odeabank'ın takım kaptanı Sinan Güler ise, önemli atışlar kaçırdıklarını ve buna rağmen oyunu hep önde götürerek önemli bir galibiyet aldıklarını dile getirdi.

Milli basketbolcu, çok iyi bir atmosferde oynadıklarını anlatarak, "Atmosferi en iyi şekilde kullandığımıza inanıyorum. Maçın başında boş atışlar kaçırmamıza rağmen karşılaşmayı önde sürdürdük. Çünkü takım gibi oynadık ve istediklerimizi sahaya yansıttık. İkinci yarıda bu basketbolun üzerine koyarak ve savunmadaki sertliğimizi arttırarak önemli bir galibiyet aldık" şeklinde konuştu.

Sayfa Yükleniyor...