Tribünde Göz Göz, sahada Kaf Kaf

PTT 1. Lig'de Göztepe'nin 10 kişi tamamladığı İzmir derbisinde Karşıyaka, 89. dakikada Engin Baytar'ın golüyle rakibini 1-0 mağlup etti.

NTV Spor 08.11.2015 - 16:50
Tribünde Göz Göz, sahada Kaf Kaf

İzmir Atatürk Stadı'ndaki müsabakanın 24. dakikasında Barış Başdaş'ın kırmızı kart görmesiyle 10 kişi kalan Göztepe, ikinci yarıda bulduğu gol pozisyonlarına rağmen 89. dakikada Engin Baytar'ın golüne engel olamadı.

Karşıyaka geçen haftaki Adanaspor mağlubiyetinin ardından haftayı 3 puanla kapatırken, Göztepe üst üste üçüncü maçından yenilgiyle ayrıldı.

Maçın ardından büyük sevinç yaşayan Karşıyakalı oyuncular, sevinçlerini taraftarıyla paylaştı.

Alınan karar gereği stattan ilk önce ayrılmasına karar verilen Karşıyakalı taraftarlar, "çıkmıyoruz" şeklinde tezahürat yaptı.

Göztepeli taraftarlar da mağlubiyete rağmen sarı-kırmızılı futbolcuları tribünlere çağırarak destek verdi.

GOLÜN ADI ENGİN BAYTAR
Karşıyaka'nın golünü sonradan oyuna dahil olan Engin Baytar kaydetti.

Maçta Göztepe ağlarını 89. dakikada havalandıran tecrübeli futbolcu, Karşıyaka formasıyla 2. golünü attı.

Boluspor maçıyla uzun bir aradan sonra yeşil sahalara dönen Engin Baytar, 1461 Trabzon maçında takımının 2. golünü atmasına rağmen mağlubiyeti engelleyememişti.

Süper Lig'de 170 maçta 18 golü bulunan Engin Baytar, 1. Lig'deki 7. maçında ikinci golünü kaydetti.

GÖKHAN ÜNAL SAKATLANDI
Karşılaşmanın 50. dakikasında Necati Ateş'in kaleye attığı şutta, topu ağlara göndermek isteyen Gökhan Ünal direğe çarparak dizinden sakatlandı.

Yerini Engin Baytar'a bırakan Gökhan Ünal, sol dizindeki açılma nedeniyle ambulansla hastaneye kaldırıldı.

VLEMINCKX SAHADA
Bu sezon ilk kez müsabakaya yedek başlayan Göztepe'nin golcü oyuncusu Vleminckx, oyunun son bölümünde Gökhan Karadeniz'in yerine girdi. Göztepe tribünleri oyunun son bölümünde golcü oyuncu lehine tezahüratlar yaptı.

Karşıyakalı taraftarlar maçtan sonra "Vleminckx" şeklinde bağırdı.

ENGİN BAYTAR - ÇAKIR BULUŞMASI
Karşılaşmada Karşıyaka'ya galibiyeti getiren golü atan Engin Baytar, 2012 yılında Galatasaray formasıyla maçın hakemi Cüneyt Çakır'a yaptığı hareket nedeniyle 11 maç ceza almıştı.

Engin Baytar'a, Galatasaray'ın 12 Ağustos 2012 tarihinde Erzurum'da Fenerbahçe ile oynadığı ve Çakır'ın yönettiği TFF Süper Kupa maçında hakem ve taraftarlara yönelik sportmenliğe aykırı hareketi ve ihraç sonrası müsabaka hakemine yönelik saldırısı nedeniyle 11 maç ceza verilmişti.

MÜSABAKAYI 15 BİN 632 KİŞİ TAKİP ETTİ
Karşılaşmayı 15 bin 632 kişinin takip ettiği açıklandı.

Açık tribündeki Göztepe seyirci sayısının 8 bin 948, kapalı tribündeki Karşıyaka taraftarının ise 6 bin 558 olduğu belirtildi.

GÖZTEPE'DE 3. KIRMIZI KART
Müsabakanın ilk yarısında kırmızı kart gören Barış Başdaş, Göztepe'de bu sezon kırmızı kartla cezalandırılan 3. isim oldu. Sarı-kırmızılı ekipte daha önce Leroy George ve Hakan Barış takımlarını eksik bırakmışlardı.

Almanya doğumlu Barış Başdaş, Türkiye kariyerinde Kasımpaşa formasıyla geçen sezon Beşiktaş, 2011-2012'de de Çaykur Rizespor müsabakalarında kırmızı kart görmüştü.

İki takım arasında son olarak 17 Mart 2013'te oynanan ve 3-2 Göztepe'nin üstünlüğüyle biten karşılaşmada Karşıyakalı 3 futbolcu kırmızı kartla cezalandırılmıştı. 

35. DAKİKA
Karşılaşmanın 35. dakikasında kendilerini "tam 35" olarak tanımlayan Göztepeli taraftarlar, atkılarını açarak tezahüratlar yaptı. Sarı-kırmızılı seyirciler bu sırada küfürlü bir pankart da açtı.

"35,5" Karşıyaka taraftarı ise 35. dakikanın 30. saniyesinden itibaren yeşil ve kırmızılı meşaleler yaktı ve işaret fişeği fırlattılar.

Sayfa Yükleniyor...