Totti için 'rüşvet' iddiası!

Roma'nın kaptanı Francesco Totti'nin, çocuğunu korumaları için polislere rüşvet verdiği iddia edildi.

NTV Spor 10.11.2015 - 16:59
Totti için 'rüşvet' iddiası!

İtalyan Il Tempo gazetesinin iddiasına göre, başkent Roma'da görülen "Başkent Mafyası" isimli dava kapsamında ifade veren Luca Odevaine, Roma Kulübü ve İtalya Milli Takımı'nın sembol isimlerinden Francesco Totti'nin, 2005'te doğan oğlu Cristian'ın fanatik bir Roma taraftarınca kaçırılacağı söylentisi üzerine 2008 ile 2010 arasında oğlunu koruması için polislere rüşvet verdi.
     
Haberde, 2001-2008 yıllarında Roma Belediye Başkanı olan Walter Veltroni'nin özel kalem müdür yardımcısı Odevaine'nin, ifadesinde söylediği şu sözler aktarıldı:
     
"Emekliliği yaklaşan bazı polislerin, Totti'nin çocuğuna korumalık yaptığı doğru. Fakat bunu, mesai saatleri dışında yapıyorlardı ve Totti parayı el altından ödüyordu. Bu, Totti'nin oğlunun kaçırılacağı dedikodularının çıkmasının ardından başladı. Antrenör Vito Scala, bana hapisten yeni çıkan bir 'RomaUltra' taraftarına, Totti'nin oğlunu kaçırması karşılığında 50 bin dolar teklif edildiğini söyledi. Totti, bana her ay para veriyordu, ben de polislerin çalışacakları saatleri düzenliyordum."
     
"Başkent Mafyası" davasında, suç örgütleriyle işbirliği yapmak, yolsuzluk ve rüşvetle suçlanan isimler arasında siyasetçi, bürokrat, iş adamları da bulunuyor.

Sayfa Yükleniyor...