U19 tek golle geçti

19 Yaş Altı Milli Futbol Takımı, 2016 Avrupa Şampiyonası Elemeleri 1. turundaki ikinci maçında Azerbaycan'ı 1-0 mağlup etti.

NTV Spor 12.11.2015 - 19:00
U19 tek golle geçti

Azerbaycan'ın başkenti Bakü'de oynanan elemelerin 1. turunda, Türkiye ile Azerbaycan karşılaştı. Bayıl Arena'da oynanan maçı Estonyalı hakem Eiko Saar yönetti.

Karşılaşmanın 41. dakikasında milli oyuncu Alican Özfesli, Azeri Ceferov'u ceza sahası içerisinde düşürünce hakem Saar penaltı kararı verdi ve Alican'a kırmızı kart göstererek, oyundan attı. Kaleci Muhammed Şengezer, Roman Hüseynov'un kullandığı penaltı atışını kurtardı ve devreye golsüz eşitlikle girildi.

On kişi kalmalarına rağmen ikinci yarıda rakibe göre daha iyi futbol oynayan milliler, Abdullah Balıkçı'nın 57. dakikada attığı golle 1-0 öne geçti. Maçın ilerleyen dakikalarında başka gol olmadı ve Türkiye sahadan 1-0 galip ayrılarak, 3 puanın sahibi oldu.

Grubun ilk maçlarında Türkiye, Bosna Hersek'e 2-1 yenilmiş, Ukrayna ise Azerbaycan'ı 4-0 mağlup etmişti. Bugün oynanan bir diğer karşılaşmada ise Ukrayna, Bosna Hersek'i 3-1 yenerek, puanını 6'ya çıkarmış ve zirvedeki yerini korumuştu.

Türkiye, elemelerdeki son maçını 15 Kasım Pazar günü Ukrayna ile oynayacak. Aynı gün Azerbaycan da Bosna Hersek'le karşılaşacak. Toplam 52 takımın dörderli 13 gruba ayrıldığı 1. eleme turunda, gruplarını ilk iki sırada tamamlayan ekipler ile en iyi üçüncü ve ülke puanı en yüksek ülke İspanya, Elit Tur'a yükselecek.

Gelecek yılın mayıs ayında düzenlenecek ve 28 takımın dörderli 7 gruba ayrılacağı Elit Tur'da ise gruplarını lider tamamlayan 7 ekip, temmuz ayında Almanya'da yapılacak Avrupa Şampiyonası'na yükselmeye hak kazanacak. Ev sahibi Almanya finallere doğrudan katılacak.

Sayfa Yükleniyor...