ManU para bastı!

İngiliz devi Manchester United, ilk çeyrek gelirlerinde yüzde 39 artış açıkladı. Bu artışta, Şampiyonlar Ligi'ne katılımdan kaynaklanan naklen yayın gelirleri ve maç günü gelirleri etkili oldu.

NTV Spor 13.11.2015 - 00:43
ManU para bastı!

Şampiyonlar Ligi'ne geçen sezon kalamayan ve bu sezon Premier Lig'de 4. sıradaki Manchester United, gelirlerde yüzde 39 artış açıkladı. Kırmızı Şeytanlar'ın gelirlerindeki artışta, bu sezon Şampiyonlar Ligi'ne katılımdan kaynaklanan naklen yayın ve maç günü satışları etkili oldu.

Amerikalı Glazer ailesinin sahip olduğu Manchester United, 30 Eylül'e kadar olan dönemdeki 3 aylık süreçte gelirlerin 187 milyon Dolar olduğunu duyurdu. Bir önceki yıl 135 milyon Dolar gelirini artıran Manchester United, faaliyet gelirlerini de yaklaşık iki katına çıkardı ve kasasına 64 milyon Dolar koydu. Geçen yıl 183 milyon dolar olan yıllık faaliyet gelirlerini 250 ile yaklaşık 266 milyon Dolar'a çıkarmayı planlayan Manchester United'da, yüklü sponsorluk anlaşmalarının artışlarda etkili olduğu kaydedildi.

Dünya çapında 659 milyon taraftarı olduğu kaydedilen Manchester United'ın Amerikan kaynaklı ticaret faaliyetleri sayesinde de ticari gelirlerini de yüzde 25.4 artırdığı ve 110 milyon dolar olan ticari gelirlerin de, toplam gelirler içinde yaklaşık yüzde 60'lık paya denk geldiği vurgulandı.

Sayfa Yükleniyor...