"Hücumda daha yüzdeli oynayabilirdik"

THY Avrupa Ligi C Grubu'nda Polonya ekibi Stelmet Zielona Gora'yı 77-66 mağlup eden Pınar Karşıyaka'nın başantrenörü Ufuk Sarıca, "Savunmada iyiydik. Hücumda daha yüzdeli oynayabilirdik" dedi.

NTV Spor 13.11.2015 - 22:16
"Hücumda daha yüzdeli oynayabilirdik"

Pınar Karşıyaka Başantrenörü Ufuk Sarıca, Stelmet Zielona Gora'yı 77-66 yendikleri maçtan sonra katıldığı basın toplantısında, hata yapmamaları gereken bir müsabakayı kazandıkları için mutlu olduklarını söyledi. Özellikle savunmada çok iyi olduklarını kaydeden Sarıca, şöyle konuştu:
     
"Boyalı alanı iyi savunduk, değişmeli alan savunmasıyla rakibimizi dışarıya yönlendirdik, onlar da 30'a yakın 3 sayılık atış denedi. Hücumda daha yüzdeli oynayabilirdik. Josh Carter müsait durumda bazı atışları kaçırdı ancak Justin Carter'ın olmadığı dönemde dış oyuncuların ve Can'ın verdiği katkı önemli. Ragland da iyiydi ancak devamlılığını sağlaması gerekiyor. Böyle oynarsak, önemli maçları kazanabiliriz."
     
Sarıca, geçen sezon Türkiye şampiyonu olarak bir hayallerini gerçekleştirdiklerini belirterek, şunları kaydetti:
     
"İzmir'de Euroleague maçı oynuyoruz ama salon boştu. Salonun Barcelona Lassa maçı gibi dolu olmasını beklerdim. Euroleague'de sistemin değişmesi tartışılıyor. Belki aynı takımların mücadele ettiği bir mücadele, insanların ilgisini çekmeyebilir. Bu sene de bazı ülkelerin şampiyonları, Euroleague'e dahil olamadı. Ancak biz bu hakkı elde ettik, o nedenle kimseyi küçümsemeden her maçı şölen havasında oynamamız lazım. Elbette 2 hafta sonraki Panathinaikos maçına ilgi olacak. Ancak takım bundan daha fazlasını hak ediyor."

STELMET ZIELONA GORA CEPHESİ
Stelmet Zielona Gora Başantrenörü Saso Filipovski de bugün daha iyi oynayan ekip olan Pınar Karşıyaka'yı tebrik etti.
     
Pınar Karşıyaka'nın atletik oyuncu yapısına karşı başarısız kaldıklarını kaydeden Filipovski, "Pota altında ribauntlarda etkisizdik ve hücum ribaundu çok verdik. Çok top kaybı yaptık. Atletik bir takıma karşı deplasmanda nasıl oynamamız gerektiğini gördük" diye konuştu.

Sayfa Yükleniyor...