İstanbul'da zafer Chelimo ve Gobena'nın

Vodafone 37. İstanbul Maratonu'nda erkeklerde Kenyalı atlet Elias Kemboi Chelimo, kadınlarda Etiyopyalı atlet Amane Gobena birinci oldu.

NTV Spor 15.11.2015 - 11:31
İstanbul'da zafer Chelimo ve Gobena'nın

Vodafone 37. İstanbul Maratonu'nda en önemli mücadelenin yaşandığı Maraton Koşusu'nda erkeklerde Kenyalı Elias Kemboi Chelimo, kadınlarda ise Etiyopya'dan Amane Gobena birinci oldu.

Boğaziçi Köprüsü gişelerinin 250 metre ilerisinden startı verilen 42 kilometrelik yarışta erkeklerde ilk üç sırayı Kenyalı atletler aldı. Elias Kemboi Chelimo, 2.11.13'lük derecesiyle ilk sırada yer alırken, Evans Kiplagat 2.12.47 ile ikinciliği ve Silah Kipkemboi Limo da 2.13.57 ile üçüncülüğü elde etti.

CHELIMO, 35. KİLOMETREDE ATAK YAPTI
Yarışın büyük bölümünde tavşan atletler Leonard Langat ve Fufa Nigassa ön sırada yer aldı. Evans Kiplagat ve Silah Kipkemboi Limo ve Debebe Tolossa Wolde uzun süre grubun önünde yer aldı.
     
Geriden gelen Chelimo, 35. kilometre yaptığı atakla ön sıradaki grubun içine girdi. Yeni bir atakla en öne geçen Kenyalı atlet, son bölümlerde aradaki farkı giderek açtı ve rahat bir şekilde birinciliği elde etti.

ERKEKLERDE TÜRK ATLET BEKİR KARAYEL 6. OLDU
Erkeklerde Türk atletler adına en iyi dereceyi 2.19.52'lik derecesiyle 6. olan Bekir Karayel yaptı.

Türk atletler sıralamasında ikinci olan Mert Girmalegesse, genel sıralamada 8. olurken, Yavuz Ağralı da 10. sırada yer aldı.

MERYEM ERDOĞAN'DAN BÜYÜK BAŞARI
Maraton Koşusu'nda en dikkat çekici sonuca Türk atlet Meryem Erdoğan imza attı.

Yarışta 2.46.38'lik derecesiyle genel sıralamada üçüncü olan Meryem Erdoğan, 20 yıl sonra kürsüye çıkan Türk atlet oldu.

Türk sporcunun üçüncü olduğu yarışta geçen yıl olduğu gibi kadınlarda birinciliği Etiyopyalı Amane Gobena aldı. Gobena, 2.31.54'lük derecesiyle ilk sırada yer aldı. Başka göğüs numarasıyla koşan Gladys Jepkemoi, ikinci oldu. Maraton Koşusu'nda kadınlarda başka göğüs numarasıyla koşan Kenyalı Gladys Jepkemoi Chemweno, ikinciliği elde etti.
     
Yaşanan karışılıklı nedeniyle kendi göğüs numarası yerine Etiyopyalı Zerfie Limeneh Tadese'nin 109 numarasını alan Gladys Jepkemoi Chemweno, 2.40.50'lik derecesiyle ikinci oldu.
     
Kadınlarda 3. olan Meryem Erdoğan, Türk atletler arasında ilk sırada yer alırken, bu kategoride Nursel Yıldız 3.01.37 ile ikinciliği, Yasemin Can ise3.19.54 ile üçüncülüğü aldı.

BİRİNCİLER ELLİŞER BİN DOLAR KAZANDI
Maraton yarışında erkeklerde ve kadınlarda birinci olan Chelimo ile Gobena, ellişer bin dolar para ödülünün de sahibi oldu.
     
Her iki kategoride ikinciliği elde eden sporcular yirmi beşer bin dolar kazanırken, üçüncüler on beşer bin dolar para ödülü aldı.

TEKERLEKLİ SANDALYE SONUÇLARI
Tekerlekli sandalye kategorisinde erkeklerde Birol Kamar, 2.23.42 ile birinciliği, Ömer Cantay 2.28.30'la ikinciliği ve Semih Görkem Kıyar da 2.34.51ile üçüncülüğü elde etti.

Kadınlarda ise bu kategoride Zeynep Acet 2.11.13'lük derecesiyle birinci sırada yer alırken, Hamide Kurt, 2.39.46 ikinci oldu.

RUS ATLETLER KOŞAMADI
Maraton Koşusu'nda Rus atletler koşma fırsatı bulamadı.
     
Kayıtlarını yaptıran elit atletlerin, Uluslararası Atletizm Federasyonları Birliği'nin (IAAF) aldığı karar sonrası iki Rus sporcunun yarışta yer almalarına izin verilmedi.

Organizasyonda ilginç görüntülerinden birine de Türk atlet Levent Denizci imza attı. Yarışın büyük bölümünü üç top çevirerek götüren Denizci, aravermesi nedeniyle dereceye giremedi.

 

Sayfa Yükleniyor...