"Avrupa Şampiyonası'na odaklandık"

19 Yaş Altı Milli Futbol Takımı Teknik Direktörü Vedat İnceefe, 2016 Avrupa Şampiyonası Elemeleri Elit Tur'da ellerinden geleni yapacaklarını ve Almanya'daki finallere katılmak için çaba sarf edeceklerini söyledi.

NTV Spor 15.11.2015 - 22:09
"Avrupa Şampiyonası'na odaklandık"

İnceefe, Azerbaycan'ın başkenti Bakü'de Ukrayna'yı 4-3 mağlup ederek elit tura yükseldikleri maçın ardından AA muhabirine değerlendirme yaptı.

Hem ilk turu geçtikleri hem de maçları kardeş ülke Azerbaycan'da oynadıkları için çok mutlu olduklarını söyleyen İnceefe, tura biraz tutuk başladıklarını, bunun nedeninin de maçların sentetik çim sahalarda oynanmasından kaynaklandığını belirtti.

Her şeye rağmen iyi oynamaları gerektiğini anlatan İnceefe, "Son maçta ilk 45 dakika 3-0 mağlubuz, ikinci 45 dakika sonunda 4-3 öndeyiz. İlk 45 dakikadaki oyunda rüzgarın da etkisi vardı. Diğer yarıda Ukrayna da aynı sıkıntıyı yaşadı. Neticede grup lideri olarak çıktık, mutluyuz. Bundan sonra elit turda, Avrupa şampiyonasına gitmek için çaba sarf edeceğiz" dedi.

İyi oynayan, kanatları iyi kullanan, set oyununu iyi kuran ve ileride çoğalan bir ekip olduklarını ifade eden İnceefe, şunları söyledi:

"Fakat bugün ilk yarıda maalesef bunların hiçbirisini yapamadık. Azerbaycan ve Bosna Hersek maçlarında da bunları yapamadık ve büyük sıkıntı yaşadık. Oyuncularla fazla birlikte olamadık. Taktik antrenmanlar yapamadık. Pazar toplandık, pazartesi uçtuk, salı maça çıktık. Elit tur daha farklı olacaktır. Oyunculara ne istediğimizi en iyi şekilde anlatıp, onlardan da bunu isteyeceğiz."

Öte yandan, Ukrayna karşısında ilk yarıda 3 farkla geriye düşmelerine rağmen ikinci yarıda 4 gol atarak hem karşılaşmayı kazanan hem de bir üst tura yükselen milliler, maçtan sonra büyük sevinç yaşadı. Hakemin son düdüğü ile saha ortasında toplanarak birbirine sarılan ve sevinç gösterisinde bulunan milliler, kutlamalara soyunma odasında da devam etti.

Sayfa Yükleniyor...