Galatasaray'dan açık uyarı!

Galatasaray, resmi internet sitesinden yaptığı açıklamayla Türkiye Basketbol Federasyonu'na (TBF) açık uyarıda bulunuldu. Sarı-kırmızılar, kadın basketbolunda haksız kararlar verildiği ve TBF'nin de yanlı düşüklere kayıtsız kalarak onları teşvit ettiği savunuldu.

NTV Spor 16.11.2015 - 16:02
Galatasaray'dan açık uyarı!

Kadınlar Basketbol Süper Ligi'nde Galatasaray'ın deplasmanda Abdullah Gül Üniversitesi'ne 72-70 yenildiği maçla ilgili sarı-kırmızılı ekipten sert açıklama geldi. Türkiye Basketbol Federasyonu'na açık uyarı başlığıyla yapılan açıklamada şu ifadeler kullanıldı:
"Galatasaray'ın Türkiye Kadınlar Basketbol Ligi'nde her hafta benzer senaryolar sahneye konuluyor. Başrollerinde B klasmanı hakemlerin ve çaldıkları yanlı düdüklere kayıtsız kalarak adeta onları teşvik eden Türkiye Basketbol Federasyonu'nun yer aldığı bu senaryonun hedefinde de, kadın basketbolunda ülkemize emsalsiz başarılar kazandırmış Sarayın Sultanları bulunuyor.

Karakteri ve kariyeriyle tüm Türkiye'nin saygısını kazanmış Galatasaray Kadın Basketbol Takımı Baş Antrenörü Ekrem Memnun'un ihraç edilmesini, Milli Takım'ın da kaptanlığını yapan Nevriye Yılmaz'ın taraflı düdüklerle kışkırtılıp ağzından çıkan bir söz yüzünden ağır şekilde cezalandırılmasını, oyuncularımız aleyhine verilen tartışmalı faul kararlarını sahnelenen bu çirkin oyunun bir parçası olarak gördüğümüzün tüm kamuoyu tarafından bilinmesini istiyoruz.

Galatasaray, adeta “Bu ülkede hiçbir başarı cezasız kalmaz” sözünü doğrulamak istercesine ve pervasızca sergilenen bu oyunu bozacak güçtedir. Bu gücün kaynağı kulübün şan, şeref ve başarılarla dolu 110 yıllık köklü geçmişi ve 25 milyonu aşkın taraftarıdır.

Türk basketbolunu yönetenleri son kez uyarıyor; kendilerine emanet edilen koltukların hakkını vermeye ve adil olmaya çağırıyoruz.

Galatasaray Spor Kulübü"

Sayfa Yükleniyor...