El Clasico'da yer alacak mı?

En son 26 Eylül'de Las Palmas'a karşı forma giyen ve yaklaşık 2 aydır sakatlıktan çıkmak için tedavi gören Barcelona'nın yıldızı Lionel Messi'nin El Clasico'da forma giyme ihtimali yükseldi.

NTV Spor 17.11.2015 - 10:06
El Clasico'da yer alacak mı?

Barcelona Kulübü, geçen hafta sonundan bu yana takımla çalıştığı iddia edilen Messi'nin antrenmandan fotoğraflarını yayınladı ve Arjantinli futbolcunun tam olarak iyileştiği doğrulandı.

Spor gazetesi El Mundo Deportivo, Barcelona Teknik Direktörü Luis Enrique'nin cuma günü Messi ile konuşup, durumu hakkında son bilgiyi alacağını yazdı. Messi'nin El Clasico'da yarım saatliğine de olsa oynama olasılığının arttığı belirtilse de Luis Enrique'nin yıldız futbolcusunu riske atmak istemediği öne sürüldü.

Arjantin Milli Takımı'nın doktoru Homero de Agostino ise bir İspanyol radyosuna yaptığı açıklamada, "Messi, El Clasico'da oynamaya hazır duruma gelebilir ama El Clasico'da oynaması halinde yeniden sakatlanma riski yüksek. Bir teknik adam, sakatlıktan yeni çıkmış bir futbolcuya güvenemez" dedi.

Öte yandan Barcelona'da sakatlığı sona eren Hırvat orta saha oyuncusu Ivan Rakitic de takımla antrenmanlara başladı.

TERÖR TEHDİTİ
La Liga'nın 12. haftasında 21 Kasım Cumartesi günü oynanacak Real Madrid-Barcelona maçında, Paris'teki terör saldırılarından dolayı güvenlik önlemleri artırılacak.

Paris'i 13 Kasım'da kana bulayan 129 kişinin ölümüne, 325 kişinin de yaralanmasına neden olan terör saldırıları El Clasico'yu da etkiledi.

İspanyol basınında çıkan haberlerde, maç günü Santiago Bernabeu Stadı'nda ve çevresinde binden fazla güvenlik görevlisinin yer alacağı iddia edildi. 83 bin kişi kapasiteli Santiago Bernabeu Stadı'nda kontrollerin normalden daha sıkı olacağı belirtildi. Paris'teki saldırılardan sonra İspanyol hükümeti, ülke genelinde olası bir terör saldırısına karşı güvenlik alarmını 4 düzeyinde tutmaya devam ederken, seviyenin gerekirse en yüksek düzey olan 5'e çıkartılabileceğini duyurmuştu.

Sayfa Yükleniyor...