Kızıldeniz'de dalış gösterisi

Dünya serbest dalış rekortmeni Ercümen, "Kızıldeniz, birçok açıdan dalış için özel bir yer. Özellikle Akabe, doğası ve su altı dünyasıyla ilgi çekici bir nokta" diye konuştu.

NTV Spor 17.11.2015 - 13:44
Kızıldeniz'de dalış gösterisi

Türkiye'nin serbest dalış dalında dünya rekortmeni sporcusu Şahika Ercümen, Ürdün'ün karasuları Kızıldeniz'in birçok açıdan çok özel bir yer olduğunu belirterek, "Özellikle Akabe, doğası ve su altı dünyasıyla ilgi çekici bir nokta" dedi.

Ercümen, Türk Hava Yolları'nın (THY) Akabe kentiyle turizmi canlandırmak amacıyla yapacağı işbirliği anlaşması çerçevesinden düzenlenen etkinliklere katılmak için Ürdün'e geldi. Ürdün'ün tek sahil kenti Akabe'de gerçekleştirilen etkinliğine katılan Ercümen, burada bir dalış gösteri yaptı.

Milli sporcu Ercümen, Kızıldeniz'de daha önce de daldığını ancak bu kez gelişinin bir işbirliğinin duyurulmasına katkı sağlamak amacı taşıdığını söyledi.

"YAZIN 100 METRELİK REKORU KIRMAK İSTİYORUM"
Şahika Ercümen, Kızıldeniz'e dalmasının rekor denemesi değil, gösteri amaçlı olduğunu vurgulayarak, sözlerini şöyle tamamladı:

"Bana ait olan 'Dünya 91 metre serbest dalış' rekorunu kırmak için bir deneme yapmıştım. 100 metrelik rekor denemesinde küçük bir baygınlık geçirdim. Şimdi sağlığım çok iyi. Bugün de birçok dalış yaptım. Önümüzdeki sezon, yaz döneminde 100 metrelik rekoru kırmak istiyorum."

Sayfa Yükleniyor...