"Avrupa'da başarıya koşacağız"

Bursaspor Kulübü Başkanı Recep Bölükbaşı, "İnanıyorum ki Türkiye'nin en büyük şehir takımı Bursaspor, çok yakın bir gelecekte şampiyonluklar yaşayacak ve Avrupa kupalarında başarılara koşacaktır" dedi.

NTV Spor 18.11.2015 - 00:17
"Avrupa'da başarıya koşacağız"

Bursaspor Kulübü Başkanı Recep Bölükbaşı, Nilüfer Bursasporlu İşadamları Derneği'nin bir otelde düzenlediği yemeğe katıldı.

Bursaspor'a uzun yıllar sonra temiz bir şampiyonluğu, vefat eden eski başkan İbrahim Yazıcı'nın yaşattığını dile getiren Bölükbaşı, "O dönemde Bursaspor çıtayı çok yükseklere taşıdı. Geldiğim ilk dönemde 6'ncı olmuştuk. Avrupa kupalarına az bir sonuçla gidememiştik. Daha sonrasında sürekli 3 ve 4'ncü olduk ve Avrupa kupalarına gittik" diye konuştu.

Bölükbaşı, geçen yıl yeniden göreve seçildiğinde karamsar bir Bursaspor olduğunu belirterek, şöyle devam etti:

"Sezon içerisinde yaptığımız çalışmalar doğrultusunda geçen sene Türkiye'de en iyi futbolu oynayan bir takım yarattığımızı düşünüyorum. Onun akabinde de ilk defa Türkiye'de bir takımdan milli takıma oyuncu gönderdik. İlk defa Bursaspor tarihinde de bir çok futbolcusuna yüksek rakamlarla transfer teklifleri gelen bir takım yarattık. Takımı muhafaza etmek istedik ama ısrarlı teklifler olduğunda yönetimin yapacağı çok bir şey kalmıyor. Sonuçta o arkadaşlarımız da başka takımlara gitti. Herhalde Bursaspor tarihinde 70 milyon liraya yakın para girmişti. Ekonomik yönden zor durumda olan Bursasporumuzu rahatlatmıştır. Bundan sonra yapacağımız çalışmalarda da inşallah hep bahsettiğimiz borçlarımızı bitireceğiz. Yalnız Türkiye'de değil Avrupa'da kendinden söz ettiren başarılı Bursaspor'u oluşturma hedefindeyiz."

Ligde devre arasında yeni stada kavuşacaklarını aktaran Bölükbaşı, "Stadımız Avrupa'da ilk 10'da. Türkiye'de de bana göre bir numaralı stadımızda çok güzel maçlar çıkararak, destekle Bursaspor çok iyi yerlere gelecektir" ifadelerini kullandı.

Tesisleşme yönünde güzel adımlar attıklarını anlatan Bölükbaşı, "Bundan sonra istenen ve özlenen Bursaspor'u hep beraber izleyeceğiz. Tek istediğimiz bize teveccüh eden bizi yönetime getiren genel kurul üyelerimizin, derneklerimizin ve camiamızın bize sabır göstermesi. İnanıyorum ki Türkiye'nin en büyük şehir takımı Bursaspor, çok yakın bir gelecekte şampiyonluklar yaşayacak ve Avrupa kupalarında başarılara koşacaktır" şeklinde konuştu.

NİLBİAD Yönetim Kurulu Başkanı Cengiz Kaya da her yerde kendilerinden söz ettiren, spor ahlakıyla bütünleşmiş, küfürlü tezahürattan uzak ve Bursaspor'a koşulsuz destek veren bir ortamı yaratmayı hedeflediklerini kaydetti.

Çocukların da bu alanda yer alması için çalışacaklarının altını çizen Kaya, "Bunları gerçekleştirmenin tek yolunun, çocuklarımıza Bursaspor sevgisini aşılamak olduğunu biliyoruz. Bu amaçla sürekli çalışıyoruz. Biz NİLBİAD'ı bir okul olarak görüyoruz. Bu okuldan biz inanıyoruz ki yüzlerce Recep Bölükbaşı gibi yöneticiler çıkaracağız" diye konuştu.

Yemeğin ardından NİLBİAD yöneticileri, Bölükbaşı'ya plaket takdim etti.

Sayfa Yükleniyor...