Arjantin'den ilk zafer!

Messi, Agüero ve Tevez’den yoksun Arjantin, Kolombiya deplasmanında 1-0 kazanarak Dünya Kupası Elemeleri’nde ilk galibiyetini aldı.

NTV Spor 18.11.2015 - 00:43
Arjantin'den ilk zafer!

2018 Dünya Kupası Güney Amerika Eleme Grubu'nda Arjantin, Kolombiya deplasmanında 1-0 kazanarak dördüncü maçında ilk galibiyetini elde etti.

Lionel Messi, Sergio 'Kun' Agüero, Carlos Tevez, ve Javier Pastore'den sakatlıkları nedeniyle yoksun olan Arjantin, bu sonuçla dört maçta beş puana yükseldi. Kolombiya ise dördüncü karşılaşmasında ikinci yenilgisiyle dört puanda kaldı.

20. dakikada Arjantin öne geçti. Ezequiel Lavezzi'nin ortasında Lucas Biglia topu ağlara gönderdi.

35 ve 37'de Kolombiya'dan Teofilo Gutierrez'in ceza sahası içerisinde önce Romero ardından Funes Mori tarafından düşürüldüğü pozisyonlarda, oyuncular uzun süre penaltı itirazında bulundu.

41'de Angel Di Maria, kaleciyle karşı karşıya kaldığı pozisyonda topu dışarı atarak Arjantin'i ikinci golden etti.

81'de Dybala, kaleci Ospina'yı avlarken, yardımcı hakem ağır bir ofsayt kararıyla Arjantin'in ikinci golünü geçersiz saydı.

90'da Juventus'lu Dybala'nın sert şutu Kolombiya kalecisi Ospina'dan sekerek direkten döndü.

90+4'te Arjantin ceza sahası içerisinde oluşan karambolde, Murillo, Romero kalesinde yokken topu boş ağlar yerine dışarı atarak Kolombiya'nın beraberlik şansını harcadı.

Bu sonuçla Kolombiya'nın sahasında altı galibiyet, bir beraberlikle elemelerde yedi maçlık yenilmezliği bu yenilgiyle sona ermiş oldu. Arjantin ise rakibi karşısında Kasım 2007'den bu yana yenilmezliğini dört galibiyet, iki beraberlikle altı karşılaşmaya çıkarttı.

Sayfa Yükleniyor...