"Savunmada sert olmalıydık"

THY Euroleague C Grubu'nda deplasmanda Barcelona Lassa'ya 107-79 kaybederek 6. maçında 4'üncü yenilgisini alan Pınar Karşıyaka'nın başantrenörü Ufuk Sarıca, "Savunmada daha sert olmamız gerekiyordu" dedi.

NTV Spor 20.11.2015 - 11:06
"Savunmada sert olmalıydık"

Sarıca, yaptığı açıklamada, Barcelona Lassa'nın son dönemdeki en iyi oyununu ortaya koyduğunu belirtti.

Zor bir maçın geride kaldığını ifade eden Sarıca, şöyle konuştu:

"Maçtan önce eksiklerimiz vardı, maç içindeki eksiklerle daha zor bir hale geldi. Oyun içinde özellikle savunma anlamında daha sert olmamız gerekiyordu. Euroleague'de deplasmanda kazanmak istiyorsanız, periyot skorlarını aşağı çekmemiz gerekiyor ama bunu başaramadık. Bence bugün üzülecek tek nokta buydu. Barcelona'dan alacağımız galibiyet bizim için ekstra bir galibiyet olacaktı."

Sarıca, sakatlığı bulunan oyuncuların bir an önce iyileşmesini umut ettiğini, bu rotasyonla 2 veya 3 eksikle THY Avrupa Ligi'nde maç kazanmanın kolay olmadığını anlattı.

Bu karşılaşmayı unutup, pazar günü Spor Toto Basketbol Ligi'nde oynayacakları Fenerbahçe Ülker maçına hazırlanacaklarını belirten Sarıca, şöyle devam etti:

"Taraftarımız bizim şu ana kadar gittiğimiz her deplasmanda bizim yanımızda oldular, çok tutkulu ve ateşli bir taraftarımız var. Avrupa Ligi'nde ilk senemiz ve Barcelona deplasmanına gelen bir Pınar Karşıyaka var. Maçı kaybedebiliriz ama buralarda olmak, devamlılık sağlamak daha önemli bir hadise. Gelen taraftarımıza teşekkür ediyorum, kazanamadık ama onlara Barcelona deplasmanı yaşattık. 3 sene önce EuroChallenge oynayan bir takımız. Zorlu Türkiye liginde şampiyonluk yaşayıp buraya geldik ama basamakları hemen ikişer ikişer çıkamıyoruz. Dünden bugüne hemen her şey olmuyor. Bunu içimize de sindirmemiz gerekiyor. Buralarda olmak, oynamak, kazanmak kola değil, bunun için tecrübemizi, organizasyonumuzu her şeyimizi geliştirmemiz gerekiyor."

GÖNLÜM EN ÇOK FORMA GİYEN 5. İSİM
Barcelona Lassa maçıyla THY Euroleague'deki 238. maçına çıkan Kerem Gönlüm, organizasyonda en fazla forma giyen oyuncular listesinde Mike Batiste'yi geride bırakarak 5. sıraya çıktı. Tecrübeli basketbolcu 2 müsabakada daha oynaması halinde Kostas Tsartsaris'i geçerek bu listede 4. duruma yükselecek.

Dünkü müsabakayı 6 sayıyla tamamlayan Kerem Gönlüm, toplamda bin 498 sayıya ulaştı. Kerem Gönlüm, 3 sayı daha bulması halinde THY Avrupa Ligi'nde bin 500 sayı barajını aşan 45. oyuncu olacak. Türk oyuncular içinde Mirsad Türkcan'ın bin 528 sayısı bulunuyor.

9. KEZ POTASINDA 100 ÜSTÜ SAYI
Avrupa kupalarında daha önce 8 kez potasında 100 üstü sayı gören Pınar Karşıyaka, son olarak 2013-2014'te ULEB Avrupa Kupası'nda Bosna Hersek'ten Igokea'ya 110-98 mağlup olmuştu.

RAKİP FENERBAHÇE
Spor Toto Basketbol Ligi'nde 6 maçta bir yenilgisi bulunan Pınar Karşıyaka, pazar günü Fenerbahçe'ye konuk olacak.

THY Euroleague'de haftayı deplasmanda Bayern Münih galibiyetiyle kapatan Fenerbahçe'de Ali Muhammed'in yanı sıra sakatlığı geçmesi halinde Barış Hersek eski takımlarına karşı forma giyecek.

Sayfa Yükleniyor...