Atkı koleksiyoncusu!

O tam bir atkı koleksiyoncusu. Adanalı Murat Yumukgöz, tam 175 kulübün atkısını toplayarak ilginç bir koleksiyon oluşturdu...

NTV Spor 21.11.2015 - 17:10
Atkı koleksiyoncusu!

Adanalı 24 yaşındaki üniversite öğrencisi Murat Yumukgöz, 5 yılda Türkiye Futbol Ligleri'ndeki 175 kulübün atkısını toplayarak bir koleksiyon oluşturdu.

Atkı koleksiyonculuğuna Niğde'de üniversite eğitimini başladığı sırada girdiğini belirten Murat Yumukgöz, "Üniversitede farklı illerden bir çok arkadaşım oldu. Memleketlerine gidip gelenlerden hediye olarak atkı aldım. Onlara da kendi şehrimin takımı olan Adanasporun atkılarını hediye ettim. Atkılarım çoğalınca koleksiyon yapmaya karar verdim. Beş yıldır Türkiye Futbol Ligleri'ndeki takımların atkılarını topluyorum. Spor Toto Süper Lig, PTT 1'inci Lig, Spor Toto 2'nci ve 3'üncü ligdeki 81 ilimizin takımlarından 175 adet atkım var" diye konuştu

"AD DEĞİŞTİREN KULÜBE ATKI YAPTIRDIK"
Ankaraspor Kulübü'nün adının değiştirilip Osmanlıspor olarak mücadele etmeye başladığı zaman arkadaşlarıyla toplanarak kulübün logosu ve renklerinden atkı yaptırdıklarını da açıklayan Murat Yumukgöz, "Benim gibi koleksiyon yapan arkadaşlarla bir araya gelip, taraftarı az olan, atkısı olmayan kulüplerin atkılarını kendimiz yaptırıyoruz ve koleksiyonumuza koyuyoruz. Sınırlı sayıda ürettiğimiz bu atkıların önemi de bizim için büyük oluyor" ifadelerini kullandı.

ADANASPOR SEVDASI
Fanatiği olduğu Adanaspor'lu futbolcuların giydiği onlarca imzalı formaya da sahip olduğunu vurgulayan Murat Yumukgöz, "Kulüpte adı unutulmayacak futbolcuların imzalı formalarını, maçlara gidip ya da ücretini ödeyerek alıyorum. Adanaspor'un bende yeri çok ayrı. Bu yüzden atkılarını da ayrı olarak evimin duvarında sergiliyorum. Adanaspor'un 1998 Taraftarlar Derneği Grubu'ndan şu anki Turbeyler Grubu'na kadar piyasaya çıkan tüm atkılarını tamamladım. Hedefim koleksiyonumu daha da genişleterek çocuklarıma bırakmak" şeklinde konuştu.

 

Sayfa Yükleniyor...