Tottenham'dan Bilic'e ağır darbe!

İngiltere Premier Ligi’nde Tottenham, Bilic’in çalıştırdığı West Ham United’ı 4-1 devirerek ligdeki yenilmezliğini 12 karşılaşmaya çıkarttı ve kulüp rekorunu egale etti.

NTV Spor 22.11.2015 - 20:00
Tottenham'dan Bilic'e ağır darbe!

İngiltere Premier Ligi'nde Tottenham, ilk hafta Manchester United deplasmanında 1-0 yenilmesinin ardından kaybetmeyi unuttu. Londra ekibi, Slaven Bilic'in teknik direktörlüğünü yaptığı West Ham United'ı 4-1 yenerek yenilmezliğini 12 maça yükseltti ve kulüp rekorunu egale etti. Beşiktaş'ın eski çalıştırıcısı Bilic'in ekibi West Ham United ise bu sonuçla son üç maçta sadece bir puan alabildi.

İlk tehlike 20. dakikada Tottenham'dan geldi. Dembele'nin pasında Eriksen'in uzaktan sert şutunu kaleci Adrian nefis çıkarttı. 23'te Tottenham gol perdesini açtı. Dele Alli'nin savunmadan seken topunu önünde bulan Harry Kane, Jenkinson'dan sıyrılıp dönüp yaptığı vuruşla golü attı. 33'te Christian Eriksen'in kullandığı korner atışına iyi yükselen Toby Alderweireld, kafayla farkı ikiye yükseltti. 35'te Alli'nin kafa vuruşunda ise top West Ham kale direğinden döndü. 41'de Alli'nin ara pasında Kane, bomboş durumda gole giderken topu nereye vuracağına bir türlü karar veremeyip dışarı gönderdi ve takımını net bir golden etti.

KANE 23 GOLE ULAŞTI
Ancak 50'de Eriksen'in pasında Harry Kane, skoru 3-0 yaparken kendisinin de ikinci golünü kaydetti. 22 yaşındaki İngiliz milli futbolcu, 2015 yılında İngiltere Premier Ligi'ndeki gol sayısını 23'e çıkartırken, en yakın takipçisi 19 golle Manchester City'li Sergio Kun Agüero oldu.

52'de sağdan ceza sahasına giren Son'un şutunu çelen kaleci Adrian ardından Eriksen'in ağlara gitmekte olan vuruşunu da çıkarttı. 83'te Kyle Walker ayağının dışıyla köşeye vuruşuyla skoru 4-0 yaptı. 87'de Manuel Lanzini soldan girdiği ceza sahasında Walker'dan sıyrılıp dar açıdan topu tavana astı ve bu sezon dördüncü golünü attı.

89'da Tottenham'dan Mason'ın çok uzaktan nefis şutunda top yan direkten geri geldi. Bu sonuçla Tottenham 13 haftada 24 puanla lider Leicester City'nin dört puan gerisinde yer aldı. West Ham United ise 21 puanla rakibinin bir basamak altında altıncı sırada haftayı tamamladı.

Sayfa Yükleniyor...