Zirve yeniden siyah-beyaz!

Spor Toto Süper Lig'in 12. haftasında konuk ettiği Medicana Sivasspor'u 2-0 yenen Beşiktaş, bir gün aradan sonra liderlik koltuğunu Fenerbahçe'den devraldı.

NTV Spor 22.11.2015 - 22:33
Zirve yeniden siyah-beyaz!

Siyah-beyazlılar, Başakşehir Fatih Terim Stadı'nda konuk ettiği Medicana Sivasspor'u 44. dakikada penaltıdan Mario Gomez ve 90+2. dakikada Oğuzhan Özyakup'un attığı gollerle 2-0 yenerek ligdeki son 7 maçta 6. galibiyetini aldı.

Bu sonuçla puanını 29'a yükselten Beşiktaş, liderliğini sürdürdü. Son 5 maçta 4. yenilgisini alan Medicana Sivasspor ise 9 puanda kaldı.

LİGDEKİ YENİLMEZLİK SERİSİ 10 MAÇA ÇIKTI
Medicana Sivasspor karşısında sahadan 2-0 galip ayrılan Beşiktaş'ın ligdeki yenilmezlik serisi 10 maça çıktı.

Bu sezonki tek yenilgisini 2. haftada Atatürk Olimpiyat Stadı'nda konuk ettiği Trabzonspor karşısında 2-1'lik skorla alan siyah-beyazlı ekip, daha sonra yaptığı 10 lig karşılaşmasında 8 galibiyet ve 2 beraberlik elde etti, 26 puan topladı.

Bu sezon ligde en uzun süre yenilmeyen takım konumunda bulunan siyah-beyazlılar, söz konusu mücadelelerde rakip fileleri 24 kez havalandırıp, kalesinde ise 8 gol gördü.

BU SEZON Kİ TÜM RESMİ MAÇLARINDA GOL ATTI
Beşiktaş, bu sezon yaptığı tüm resmi maçlarda gol atma başarısı gösterdi.

Siyah-beyazlı ekip, şu ana kadar Süper Lig'de 12, UEFA Avrupa Ligi'nde ise 4 karşılaşma oynarken, bu maçların tümünde rakip fileleri havalandırmayı başardı.

Medicana Sivasspor karşısında bulduğu gollerle ligdeki gol sayısını 30'a yükselten "Kara Kartallar", bu kulvarın en golcü takımı unvanını elinde bulunduruyor.

BU SEZONKİ 3. PENALTISI
Beşiktaş, Medicana Sivasspor karşısında bu sezon ligdeki 3. penaltısını kullandı.

Siyah-beyazlı ekip, ligin 3. haftasında oynanan ve 4-0 kazanılan Gaziantepspor maçında bu sezon ilk kez penaltı kullanırken, penaltıda topu filelerle buluşturan isim Cenk Tosun olmuştu.

Ligin 10. haftasında oynanan ve 3-3 berabere biten Kasımpaşa mücadelesinin uzatma dakikalarında bu sezonki ikinci penaltısını kazanan "Kara Kartallar"da, bu penaltıyı da Oğuzhan Özyakup gole çevirmişti.

Sayfa Yükleniyor...