Performansı sevindirdi!

Süper Lig'de Gençlerbirliği'ni 1-0 yenen Trabzonspor'da takımının galibiyet golünü kaydeden Mehmet Ekici, ligde 258 gün sonra gol özlemine son verdi.

NTV Spor 23.11.2015 - 12:37
Performansı sevindirdi!

Geçen sezon ligi 9 gol ve 11 asist ile tamamlayarak bordo-mavili takımda Oscar Cardozo ile birlikte gol yükünü çeken Mehmet Ekici, bu sezon ligdeki ilk golünü atarak takımının 3 puan kazanmasında büyük katkı sağladı.

Ligde en son geçen sezonun 23. haftasında Mersin İdmanyurdu deplasmanında gol atan Mehmet Ekici, 22 hafta sonra gol özlemine son verdi. Bordo-mavili fubolcu, 9 Mart'ta oynanan karşılaşmada attığı golün ardından 258 gün sonra rakip fileleri havalandıran isim oldu.

GEÇEN SEZONKİ PERFORMANSI
Mehmet Ekici geçen sezon Akhisar Belediyespor, Balıkesirspor, Medicana Sivasspor, Suat Altın İnşaat Kayseri Erciyesspor, İstanbul Başakşehir, Kasımpaşa, Mersin İdmanyurdu maçlarında birer, Kardemir Karabükspor karşılaşmasında da 2 gol kaydetmişti.

Başarılı orta alan oyuncusu, ligde Çaykur Rizespor ile iç saha ve dış sahadaki Mersin İdmanyurdu maçlarında ikişer, Bursaspor, İstanbul Başakşehir, Kardemir Karabükspor, Balıkesirspor, Akhisar Belediyespor karşılaşmalarında da birer asist yaparak, 11 asist ile bu alanda ilk sırada yer almıştı.

Mehmet Ekici, UEFA Avrupa Ligi, Spor Toto Süper Lig ve Ziraat Türkiye Kupası'nda olmak üzere 10 gol, 14 asist ile sezonu tamamlamıştı.

BU SEZON ŞANSSIZLIKLAR YAŞADI
Bu sezon başında Trabzonspor'un UEFA Avrupa Ligi 2. ön eleme turunda  Differdange 03 takımını yendiği karşılaşmada takımının galibiyet golünü atan Mehmet Ekici, daha sonra sakatlıklar ve takım arkadaşı Erkan Zengin ile arasında geçen olaylar nedeniyle sıkıntılar yaşadı.

Ayak parmağındaki sakatlığı nedeniyle 3. ön eleme turundaki Rabotnicki maçlarında ve ligin ilk 2 haftasında görev alamayan orta alan oyuncusu, daha sonra 7. haftadaki Torku Konyaspor maçında da sakatlık geçirerek 4 hafta sahalardan uzak kaldı.

Osmanlıspor maçında takım arkadaşı Erkan Zengin ile arasında yaşanan olay nedeniyle de bir dönem moral bozukluğu yaşayan Mehmet, bu sezon ligde 5 maçta 265 dakika forma giydi. Gençlerbirliği maçında takımının galibiyet golünü atan Mehmet Ekici, Fenerbahçe maçı öncesi teknik heyeti sevindirdi.

YEREL BASINDAN ÖVGÜ
Trabzon'da yayınlanan yerel gazeteler de Gençlerbirliği maçı sonrası Mehmet Ekici'ye övgülerde bulundu.

Taka Gazetesi, "Sade ve sakin güç. Zakkum ilacı gibi.. Mehmet bordo-mavilileri kuyunun dibinden çıkardı. Trabzonspor berabere kalsa iyice çökecek ve vücuda giren kanser daha da yayılacaktı. Bir ilaç gerekliydi. Ekici, Trabzonspor'a kemoterapi yerine zakkum ilacı verdi" ifadesini kullandı.

Son Nokta Gazetesi, "Mehmetçik görevde", Karadeniz Gazetesi, "Teşekkürler Mehmet.. Hep kederli olacak değiliz ya.. Biraz da gülelim. Mehmet'ten moral aşısı", Günebakış Gazetesi, "Hayat öpücüğü.. Trabzonspor Mehmet'in golüyle günü kurtardı", İlkhaber Gazetesi, "Kurtarıcı Ekici", Kuzey Ekspres Gazetesi, "Ekici'den hayat öpücüğü" başlıklarını kullandı.

Sayfa Yükleniyor...