"Barcelona, Roma'yı aşağıladı"

Şampiyonlar Ligi'nde dün akşam AS Roma'nın, dünya devi Barcelona'ya 6-1 yenilmesi İtalyan basınında sert eleştirilere yol açtı. Roma'daki temsilcimiz Salih Uçan da bundan nasibini alırken, Çakır'ın yönetimi ise iyi bulundu.

NTV Spor 25.11.2015 - 12:25
"Barcelona, Roma'yı aşağıladı"

Çizme basını, Camp Nou Stadı'nda Cüneyt Çakır'ın yönettiği maça ilişkin yaptığı değerlendirmelerde, özellikle AS Roma'nın savunmasını yerden yere vurdu.

Ülkenin prestijli spor gazetesi La Gazzetta dello Sport bugünkü baskısında, "Marslıların dayağı. Roma Barcelona'da yıkıldı: 6-1" başlığını kullandı. Şampiyonlar Ligi'nde Roma'nın 5 maçta 16 gol yediğini hatırlatan gazete, "Maccabi Tel Aviv'den daha beter. Roma'nın savunması, İtalya'nın yedincisi (13 maçta 15 gol), Şampiyonlar Ligi'nin ise en kötüsü. Sadece savunma değil, takımın tamamı daha çok çalışmalı. Roma, şimdiye kadar Garcia'yla birlikte 11 Şampiyonlar Ligi maçında sadece iki kez galibiyet elde etti (2014'te CSKA Moskova, Kasım başında Bayer Leverkusen karşısında)" diye devam ederek, Fransız teknik adam Rudi Garcia'yı hedefine aldı.  Gazete, deneyimli hakem Çakır'ın yönetimini ise, "Dingin ve erdemliydi" diye niteledi.

"SALİH, TORUNLARINA ŞAMPİYONLAR LİGİ'NDE OYNADIM MI DİYECEK?"
Pjanic'in yerine 75'inci dakikada dahil olan Salih Uçan, bundan bir dakika sonra Neymar'a ceza sahası içinde faul yaptı. Çakır'ın da penaltı noktasını göstermesiyle topun başına geçen Neymar, kaleyi geçemedi, ancak dönen topu Adriano Correira tamamladı ve skor 6-0 oldu.   

La Gazzetta dello Sport buna ilişkin ise, "Türk'ün gençliğine yazık. Oyuna girer girmez Neymar'a faul yaptı: hakem Çakır da penaltı noktasını gösterdi" ifadelerini kullandı.  

Gazetenin hazırladığı maçın karnesinde Maicon, Keita ve Falque ile birlikte 10 üzerinden 4 puanla maçın en düşük notu hak görülen oyuncular arasında yer alan Salih için şu yorum da yapıldı: 

"Oyuna sonradan girdi ve torunlarına Camp Nou Stadı'nda Şampiyonlar Ligi maçı mı oynadım diyecek? Hiç de öyle değil. Barcelona'nın bir 6'ncı golü eksikti ve Salih de bunu iyi düşünerek Neymar'a çok aptalca bir faul yaptı: penaltı atışında dönen topu Adriano gole çevirdi."

"GARCIA FELAKETİ"
Roma merkezli Corriere dello Sport ise, "Roma alt üst oldu, yine aşağılandı" manşetiyle çıktı.
"Garcia felaketi" ifadeleriyle teknik adama yüklenen gazete, "Barcelona'nın çok daha fazla güçlü olduğunu elbette ki Garcia da biliyordu, ancak kaybetmenin de yolları vardır, Roma ise çok kötü kaybetti" diye yazdı.

Gazete, maçın karnesinde 10 üzerinden 5 puan verdiği Salih'in faulünü ise "absürt" diye niteledi. 

Çakır'a ilişkin değerlendirmeler de yapan gazete, "Çok fazla müdahale gerektiren bir maç olmadı zaten" derken, onun performansına 6,5 puan verdi. 

Tuttosport gazetesi ise, "Barcelona Roma'yı aşağıladı, şimdi Garcia koltuğunu kaybetme riskinde" ifadelerini, Il Messaggero ise, "Barça şov, gülünç Roma" başlığını kullandı.

Sayfa Yükleniyor...