"Tempo olarak cevap veremedik"

Galatasaray'ın Şampiyonlar Ligi'nde Atletico Madrid'e deplasmanda 2-0 yenildiği maça takımın başında çıkan Taffarel, tempo olarak İspanyol ekibine cevap veremediklerini söyledi.

NTV Spor 26.11.2015 - 00:08
"Tempo olarak cevap veremedik"

UEFA Şampiyonlar Ligi'nde Galatasaray'ın deplasmanda Atletico Madrid'e 2-0 yenildiği maçın ardından Taffarel, açıklamalarda bulundu.

Brezilyalı çalıştırıcı, tempo olarak Atletico Madrid'e cevap veremediklerini söyledi. Taffarel, Türkiye'de oynanan futbol kalitesi ve hızıyla Avrupa arasında fark olduğunu söyledi.

"OYUN OLARAK FARK ORTAYA ÇIKTI"
Rakibin temposuna cevap veremediklerini dile getiren Taffarel,''Maçtan önce ne kadar zor olacağını konuşuyorduk. Ama ne olursa olsun her şey bizim elimizdeydi. Ne yazık ki biz maçı kendimiz için zora çevirdik. Biz tempo anlamında onlara cevap veremedik. Tempo olarak cevap veremeyince, oyun olarak da bir fark ortaya çıktı'' dedi.

"TÜRKİYE İLE AVRUPA ARASINDA FARK VAR"
Fiziksel ve mental olarak daha iyi olmaları gerektiğini vurgulayan Brezilyalı çalıştırıcı,''Buradaki belirleyici fark, Türkiye'de oynanan ve Avrupa'da oynanan bir ritim var. Aradaki farkı bu belirledi. Maçtan önce onların seviyesine çıkmamız gerektiğini konuşmuştuk ama bunu başaramadık. Fiziksel ve mental olarak daha iyi olmamız gerekiyor. Türkiye'de oynanan hız ve kalite ile Avrupa arasında fark var. Bu farka kendimizi hazırlamamız gerekiyor'' şeklinde konuştu.

"FELAKET SENARYONLARI ÜRETMEYE GEREK YOK"
Bu maçın ardından kimsenin karamsarlığa kapılmaması gerektiğini vurgulayan Taffarel, ''Burada alınan bir yenilgi var ama önemli bir rakibe karşı yenilgi aldık. Böyle bir maç sonrasında felaket senaryoları üretmeye gerek yok. Mustafa Hocamız ile beraber bizi çok güzel bir gelecek bekliyor. Kimse karamsar olmasın. Önemli bir potansiyele ve oyunculara sahibiz" dedi.

Sayfa Yükleniyor...