Usta'dan şampiyonluk sözü!

Trabzonspor başkan adaylarından Muharrem Usta, Trabzonspor'u 50. yılında şampiyon yapma sözü verdi. 'Trabzonspor, Trabzon'dan yönetilmelidir' söylemlerine karşı çıkan USta, "Trabzonspor dünya markası ise burayı yönetenler dünyalı olacaklar, dünyalı olmak, dünyanın her tarafından olmak zorundalar. Şehrimizin içinden de başka yerlerden de olacak." dedi.

NTV Spor 26.11.2015 - 18:00
Usta'dan şampiyonluk sözü!

Yönetim kurulunda yer alan bazı isimlerin de katılımıyla bir otelde basın toplantısı düzenleyen Usta, projelerinden bahsetti.

Trabzonspor'u 50. yılında şampiyon yapma sözü veren Usta, kulübün ekonomik gelirini arttırarak, itibar ve imajını düzelteceğini söyledi. Akyazı'da yapımı devam eden stadın yanına yeni bir müze sözü de veren Usta'nın, mülkiyet hakları TOKİ'de olan Yavuz Selim Stadı'nın yeri, Gençlik ve Spor Bakanlığı'na ait Hayri Gür Spor Salonu ile diğer bazı spor tesisler üzerinden de proje taahhütlerinde bulunması dikkat çekti.

Üç temel sorun içeresinde ilk temel konunun; itibar sorunu olduğunu savunan Usta, "Trabzonspor'un itibarı her birimizin hayatında en çok önemseyeceği ve hiç bir şekilde zedelenmesine müsaade etmeyeceğe kadar önemli bir markadır. Bu markanın en ufak bir şekilde zedelenmesinden milyonlar olağanüstü rahatsız olur. Buna asla müsaade etmemeliyiz. O nedenle Trabzonspor'un yönetimine talip olanlar alarak bizler, hem itibarımızı önemseyeceğiz hem kulübümüzün ekonomik seviyesini iyi bir duruma getirmiş olacağız hem de sportif anlamda 50 yılın içerisinde bulunduğu ik sezonda şampiyonluğun en güçlü adayı olarak yeniden bir diriliş hareketi yapacağız." ifadelerini kullandı.

Bordo-mavili kulübün yıllık gelirinin 80 milyon TL, giderinin ise 240 milyon TL civarında olduğunu belirten Usta, kulübün yıllık bütçe açığının yaklaşık 160 milyon TL olduğuna dikkat çekti. Gelirin artması, giderlerin de kabul edilebilir düzeye çekilmesi gerektiğini kaydeden Usta, 80 milyon TL olan geliri 130 milyon TL'ye çıkmayı hedeflediklerini anlattı.

İddialı bir Trabzonspor için yola çıktıklarını anlatan Usta, sözlerine şöyle devam etti: "Ekonomisini düzeltebilen, sportif anlamda başarıya koşabilen, bu başarının adı Türkiye'de şampiyonluk, Avrupa'da Şampiyonlar Ligi'dir her zaman ve üçüncüsü de altını ısrarla çiziyorum; Trabzonspor'un itibar ve imajıdır. İşte biz bu üçünü birlikte taşımak için bu yolculuğa çıkıyoruz."

"Bu yolu birlikte yürüyeceğiz" diyen Usta, birlikte yürümenin önündeki en büyük engelin ise parçalanmış camia olduğunu kaydetti. Parçalanmışlığın önündeki tek ve en önemli engelin de başarısızlık olduğunu ifade eden Usta, "Başarısız camialar bölünürler, parçalanırlar. Eğer biz bir ve beraber olmak istiyorsak mutlak manada sportif başarı elde etmek zorundayız." ifadelerini kullandı.

"TRABZON-İSTANBUL AYRIMINI AKLINIZIN UCUNA GEÇİRMEYİN"
'Trabzonspor, Trabzon'dan yönetilmelidir' söylemlerine de karşı çıkan Usta, "Trabzonspor sadece Trabzon'un takımı değildir. Bu yöneticilerin çoğu Trabzon kökenlidir ama yönetime baktığımızda Ankara'daki de İstanbul'daki de İzmir'deki de Almanya'daki de olacak. Onun için biz Trabzonspor'u her taraftan yönetmemiz gerekiyor. Çünkü Trabzonspor'un her tarafta temsil edilmese gerekiyor. O nedenle burada Trabzon İstanbul ayrımını sakın aklımızın ucundan geçirmeyelim. Trabzonspor dünya markası ise burayı yönetenler dünyalı olacaklar, dünyalı olmak, dünyanın her tarafından olmak zorundadır. Şehrimizin içinden de başka yerlerden de olacak." şeklinde konuştu.

Sayfa Yükleniyor...