"Aramız açılmamış oldu"

PTT 1. Lig takımlarından Alanyaspor'un teknik direktörü Hüseyin Kalpar, Kardemir Karabükspor ile oynadıkları maça ilişkin, "Ne olursa olsun eksik kaldıktan sonra aldığımız bir puan bizim için önemliydi. En azından rakibimizle aramız açılmamış oldu" dedi.

NTV Spor 28.11.2015 - 22:38
"Aramız açılmamış oldu"

Alanyaspor Teknik Direktörü Hüseyin Kalpar, Kardemir Karabükspor'la 1-1 berabere kaldıkları maçın ardından düzenlenen basın toplantısında, bu sezon ilk defa ağır kaygan zeminde ve yağışlı havada maç oynadıklarını söyledi.
     
İç sahada yağışın bir dezavantaj oluşturduğunu dile getiren Kalpar "Bunu yemiş olduğumuz golle yaşadık. Ancak ne olursa olsun çabuk atlattık. Duran toptan biz de gol bulduk" diye konuştu.
     
İki takımın çok iyi mücadele ettiğini anlatan Kalpar, ilk yarıda eksik kalmalarına rağmen mücadelelerinden ödün vermediklerini vurguladı. Böyle bir havada mücadele eden takımların daha avantajlı olduğunu dile getiren Kalpar, "Ne olursa olsun eksik kaldıktan sonra aldığımız bir puan bizim için önemliydi. En azından rakibimizle aramız açılmamış oldu" diye konuştu.
     
Maçın son 10 dakikasını 9 kişi tamamladıklarını belirten Kalpar, ilk yarıda gördükleri kartla maçı 10 kişi oynamanın hiç kolay olmadığını ifade etti.
     
Bu anlamda oyuncularını yapmış oldukları mücadeleden dolayı kutlayan Kalpar, şöyle konuştu:
     
"Bugün iki takım da birer puan aldı. İkişer puan kaybetmedi. Çünkü saha şartları zorluydu. Beş maçtır çıkışımız vardı. Bana göre bu maçı da çıkış olarak kabul etmek gerekir. Yolumuza emin adımlarla ilerlediğimizi düşünüyorum, inanıyorum ki gelecek çok daha iyi olacak."
     
Hakemin maçı nasıl yönettiğine yönelik soruyu Kalpar, "Böyle bir kaygan zeminde, yağışlı havada hata oranı fazla olabilir. Hakemin de bunu göz önüne alması gerekirdi. Kasıtlı olmadığı müddetçe hoşgörülü olması gerekirdi. Her iki takım için de. Kendisi de hata yapabiliyor. Ben bunu gözardı ettiğini düşünüyorum. Biraz daha dikkatli olması gerekirdi" şeklinde konuştu.
     
BALIC: "SON PASLARDA SIKINTILARIMIZ OLDU"
Kardemir Karabükspor Teknik Direktörü Elvir Balic ise iki takımı gösterdikleri mücadeleden dolayı tebrik etti.
     
Ağır saha ve hava şartlarında çok güzel bir futbol beklemenin doğru olmadığını ifade eden Balic, "Gerçekten çok ağır şartlardı ama ona rağmen bence zevkli bir maç odu. Bütün izleyiciler bana göre bu maçtan zevk aldı. İki takım da pozisyonlar buldu" dedi.
     
Alanya'ya 3 puan için geldiklerini ama bir puanla yetindiklerini vurgulayan Balic, ağır saha ve hava şartlarında bir puan almanın da güzel olduğunu belirtti.
     
Rakip takımın önce 10 kişi sonra da 9 kişi kaldığını hatırlatan Balic, "Rakip takım eksik kaldıktan sonra yakaladığımız pozisyonları daha iyi değerlendirebilirdik. Son paslarda sıkıntılarımız oldu. Biraz daha iyi paslaşmamız gerekirdi ama buna rağmen oyuncularımı tebrik ediyorum. Bu şartlar altında bir puan almak bizim için iyidir ve yolumuza devam ediyoruz" diyerek sözlerini tamamladı.

Sayfa Yükleniyor...