Dortmund kendine geldi!

Almanya Ligi’nde geçen hafta Hamburg deplasmanında 3-1 mağlup olan ikinci sıradaki Borussia Dortmund, Stuttgart’ı 4-1’le devirdi.

NTV Spor 29.11.2015 - 18:23
Dortmund kendine geldi!

Almanya Ligi'nde geçen hafta Hamburg deplasmanında 3-1 mağlup olan ikinci sıradaki Borussia Dortmund, Stuttgart'ı 4-1 mağlup etti.

Sarı-siyahlılar ilk golü 3. dakikada buldu. Henrikh Mkhitaryan'ın kaleci Tyton'dan dönen şutunu Gonzalo Castro kafayla tamamladı ve Dortmund formasıyla ilk golünü kaydetti. 19'da Castro'nun ara pasında topu kaleci Tyton'ın üzerinden ağlara gönderen Aubameyang gol perdesini açtı. 39'da Stuttgart'tan Werner'in kaleci Burki'yi geçen vuruşunu savunmadan Piszczek çizgiden çıkarttı. Bir dakika sonra ise Filip Kostic'in soldan ortasında Daniel Didavi, Stuttgart'ın golünü attı. 65'te Reus'un ortasında Stuttgart savunmasından Georg Niedermeir'in ters vuruşuyla Dortmund üçüncü golünü kaydetti. 89'da oyuna giren Adrian Ramos'un bir dakika sonra asistinde Aubameyang, skoru 4-1 yaparken, ligde 14 haftada 17 gole, bu sezonda toplamda ise 22 maçta 25 gole ulaştı.

Bu sonuçla 14 haftada 10. galibiyetini alan sarı-siyahlılar, lider Bayern Münih'i 11 puan geriden takibini sürdürdü. Stuttgart ise 14 maçta 10. yenilgisiyle 10 puanda kaldı.

 

 

Sayfa Yükleniyor...